Οκτώ χρόνια από τον θάνατο της Άννας Πολλάτου 

Πριν από οκτώ χρόνια η 31χρονη χάλκινη ολυμπιονίκης με την Εθνική ανσάμπλ στο Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οσάκα, Άννα Πολλάτου, χάνει τη ζωή της σε τροχαίο.

Οκτώ χρόνια από τον θάνατο της Άννας Πολλάτου 

Η είδηση προκαλεί σοκ στον ελληνικό αθλητισμό και τα δυσάρεστα νέα κάνουν πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου. H Πολλάτου άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών, κοντά στην κωμόπολη Βάρδα. Κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλονιά. Ήθελε να στηρίξει τον αδερφό της, Διονύση Πολλάτο, υποψήφιο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η αδικοχαμένη γυναίκα προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε ένα αγροτικό φορτηγάκι, ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άντρες) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1983 στο Αργοστόλι. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1988, χαρίζοντας στη χώρα μας πολλές διακρίσεις. Το 1999 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα στην Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες, 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το αργυρό στο σύνθετο ομαδικό, ενώ την ίδια χρονιά πήρε τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Την επόμενη χρονιά μαζί με τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή στέφθηκαν χάλκινες ολυμπιονίκες στο ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Ακριβώς έναν μήνα πριν από τον θάνατό της είχε δώσει συνέντευξη στο epta.tv για τη διαδρομή της στη ρυθμική γυμναστική, τη ζωή της αλλά και τις ομορφιές της πατρίδας της, της Κεφαλονιάς. «Σαφώς και θέλω να γυρίσω στο νησί, όταν θα κάνω οικογένεια. Εκεί θέλω να μείνω μόνιμα. Δεν ξέρω αν θα αργήσει, όπως τα φέρει η ζωή. Μακάρι να μην αργήσει» σημείωνε, μεταξύ άλλων, η όμορφη Άννα...

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1605: Κυκλοφορεί η πρώτη εφημερίδα στην Αμβέρσα από τον τυπογράφο Αβραάμ Βερχάβε με τίτλο «Τα νέα της Αμβέρσας».

1792: Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.

1859: Κωδικοποιούνται οι πρώτοι κανόνες του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

1865: Ιδρύεται η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

1902: Ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.

1914: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης αυτονομία της Βορείου Ηπείρου υπό την αλβανική κυριαρχία.

1918: Η μάχη του Σκρα-ντι-Λεγκέν λήγει νικηφόρα για τον ελληνικό στρατό, ο οποίος απωθεί τις βουλγαρικές δυνάμεις και ανοίγει τον δρόμο στις συμμαχικές για να καταλάβουν την κοιλάδα του Αξιού.

1936: Πεθαίνει ο Παναγής Τσαλδάρης, Έλληνας πολιτικός.

1940: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τις Βρυξέλλες.

1953: Ο Ολυμπιακός κερδίζει 3-2 την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και κατακτά το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας και τέταρτο επί συνόλου έντεκα διοργανώσεων! Στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό (1-2 στη Λεωφόρο).

1955: Γεννιέται ο Βιθέντε Εσταβίγιο, Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού (1981-83).

1964: Ιδρύεται η Αθλητική Ένωση Λάρισας από τη συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη, αφού προηγήθηκαν συσκέψεις και συζητήσεις μεταξύ πολλών σωματείων του νομού και πέντε μέρες μετά, στις 22 Μαΐου, επιλέγεται το βυσσινί ως το χρώμα της ομάδας.

1967: Πόλεμος των έξι ημερών: ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ΓκαμάλΆμπντελΝάσερ ζητάει την αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από την Αίγυπτο.

1978: Η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Εθνικό με 3-6.

1990: Ο Ολυμπιακός κερδίζει 4-2 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και κατακτά το 18ο Κύπελλο στην Ιστορία του.

1998: Ο Στέλιος Μανωλάς κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στον αγώνα ΑΕΚ - Ξάνθη (2-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

2008: Ο Ολυμπιακός κερδίζει 2-0 τον Άρη στο Καυτανζόγλειο και κατακτά το 23ο Κύπελλο στην Ιστορία του.

2017: Πεθαίνει ο Αριστείδης Αλαφούζος, Έλληνας εφοπλιστής και δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού.