Δολοφονία δημοσιογράφου και καμεραμάν σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Σαν σήμερα το 2015 προκαλεί σοκ στις ΗΠΑ το αιματηρό περιστατικό στη Βιρτζίνια με θύματα μία δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από πυρά τη στιγμή που έκαναν ρεπορτάζ σε ζωντανή μετάδοση.

Δολοφονία δημοσιογράφου και καμεραμάν σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7, το οποίο μετέδιδε τις εικόνες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, ανακοίνωσε ότι η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο εικονολήπτης Άνταμ Ουόρντ έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό αυτό.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβόλησε, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επεσήμανε ότι από την επίθεση τραυματίστηκε και η γυναίκα από την οποία έπαιρναν συνέντευξη οι άτυχοι νεαροί δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τη Βίκι Γκάρντερ, μέλος του εμπορικού επιμελητηρίου της περιοχής.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τέρι Μακ Όλιφ, δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε αμέσως και καταδίωξε τον δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος του καναλιού.

Ο άνδρας που σκότωσε τους δύο δημοσιογράφους σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια βιντεοσκόπησε την πράξη του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Τελικά ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος. Ο Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνιας. Ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Φλάναγκαν. Όπως είπε, η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος σε έναν λογαριασμό στο twitter διακρίνεται ένα χέρι που κρατάει ένα πιστόλι και στοχεύει μια δημοσιογράφο, ντυμένη με κόκκινη φούστα και μαύρη μπλούζα, την ώρα που παίρνει συνέντευξη από μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά. Προφανώς κανείς δεν προσέχει το όπλο, καθώς ο εικονολήπτης έχει στραμμένη την πλάτη του και η δημοσιογράφος είναι απορροφημένη στη συνέντευξη. Κατόπιν η κάμερα -ή το κινητό τηλέφωνο με το οποίο τραβήχτηκε το βίντεο- χαμηλώνει και ο ένοπλος πυροβολεί οκτώ φορές. Ακολουθούν χαοτικές εικόνες και το βίντεο σταματάει.

* Tα βίντεο λόγω ακαταλληλότητας, έχουν όριο ηλικίας. Πατώντας "Παρακολουθήστε στο YouTube" μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1346: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά κανόνι σε μάχη. Το κατέχουν οι Άγγλοι του Εδουάρδου Γ’, που τους βοηθά να νικήσουν τις δυνάμεις του Γάλλου βασιλιά Φίλιππου ΣΤ’ στη μάχη του Κλεσί.

1959: Το πρώτο Μίνι Κούπερ βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Όμως το όνομα «Mίνι» θα δοθεί οκτώ χρόνια αργότερα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα μοντέλα θα διατίθενται στο εμπόριο με τα δύο εμπορικά σήματα της BMC, Austin και Morris. Ο Αλέξανδρος Ισηγόνης (αργότερα σερ Αλεξάντερ), ο Ελληνοβρετανός σχεδιαστής, σχεδίασε αυτό το δίπορτο αυτοκίνητο με διαστάσεις 3,04 μέτρα μήκος, 1,40 μέτρα πλάτος, 1,35 μέτρα ύψος και 617 κιλά, το οποίο θα παράγεται μέχρι το 2000.

1960: Ο Δανός ποδηλάτης Κνουτ Γένσεν πεθαίνει στο νοσοκομείο όταν μεταφέρεται μετά από ξαφνική λιποθυμία κατά τη διάρκεια της κούρσας των 100 χιλιομέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης. Τα αίτια του θανάτου του αποδίδονται σε χρήση φαρμάκων.

1968: Οι Μπιτλς κυκλοφορούν το «Hey Jude», το πρώτο τραγούδι τους με τη δική τους δισκογραφική εταιρεία «Apple».

1989: Η Εθνική ομάδα παίδων κατακτά το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, νικώντας στην Κουέντσα της Ισπανίας τη Γιουγκοσλαβία με 81-79.

1998: O Ολυμπιακός κερδίζει με 2-4 την Ανόρθωση στην Κύπρο και προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

2003: Ο μεγάλος Ελληνοαμερικανός τενίστας Πιτ Σάμπρας ανακοινώνει το τέλος μιας μεγάλης καριέρας.

2011: Ο Ηλίας Ηλιάδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο που διεξάγεται στο Παρίσι.