H τουρκική πρόκληση… Αζέρου και η δολοφονία δημοσιογράφου

Σαν σήμερα, στις 6 Αυγούστου 2015, ο 31χρονος Αζέρος αρχηγός της Γκαμπάλα, Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, πανηγυρίζει απρεπώς την πρόκριση της ομάδας του εις βάρος του Απόλλωνα Λεμεσού, στο πλαίσιο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, υψώνοντας παράλληλα την τουρκική σημαία.

H τουρκική πρόκληση… Αζέρου και η δολοφονία δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος Ρασίμ Αλίεφ θα κριτικάρει την ενέργεια αυτή στα σόσιαλ μίντια και στη συνέχεια θα δεχθεί επίθεση από έξι αγνώστους. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά μία μέρα μετά θα υποκύψει στα τραύματά του και θα πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία. Στις 11/8/2015 ο Γιαβίντ Χουσεΐνοφ θα συλληφθεί μαζί με άλλα έξι άτομα.

O άτυχος 31χρονος Αζέρος δημοσιογράφος είχε κατακρίνει την κίνηση του Χουσεΐνοφ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν ξέρουν να συμπεριφέρονται, ας μην αγωνίζονται στην Ευρώπη». Αρκετά από τα σχόλιά του ενόχλησαν τους φιλότουρκους οπαδούς της Γκαμπάλα και μάλιστα κάποιος από αυτούς του τηλεφώνησε και του επιτέθηκε φραστικά.

Ακολούθως, του απολογήθηκε και τον κάλεσε να πάει για καφέ το Σάββατο. Ο Aλίεφ πήγε τελικά για καφέ και όπως είπε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή: «Πήγα μόνος. Ήταν εκεί 5-6 άτομα και αμέσως ξεκίνησαν να με χτυπάνε».

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου του Μπακού, ζητούσε επίμονα να καταγγείλει επίσημα την επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών. Εντούτοις δεν πρόλαβε, αφού έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες αργότερα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά και υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση.

Ο θάνατός του γέμισε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά μία πολύ σκοτεινή υπόθεση, καθώς επρόκειτο για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος είχε έντονη δράση στη χώρα του, όντας πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ελευθερία των Δημοσιογράφων.

Ο Απόλλων Λεμεσού, με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή και εξέφρασε «την οδύνη του για την αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία του Αζέρου αθλητικού συντάκτη Ρασίμ Αλίεφ». Η Γκαμπάλα, ακολούθως, αντιμετώπισε και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η διοίκηση τον είχε θέσει εκτός ομάδας μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τη δολοφονία του Αλίεφ.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1826: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικάει τους Τούρκους του Κιουταχή στο Χαϊδάρι.

1890: Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ο δολοφόνος Γουίλιαμ Κέμλερ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα.

1945: Καταστρέφεται η Χιροσίμα στην Ιαπωνία μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας «Little Boy» από το αμερικανικό B-29 «Enola Gay». Περίπου 70.000 άνθρωποι σκοτώνονται ακαριαία και μερικές δεκάδες χιλιάδες πεθαίνουν τα επόμενα χρόνια από εγκαύματα και επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

1991: Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην Ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του είναι ο Άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό (www).

1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. εμπόδια στη Βαρκελώνη με επίδοση 12.64 και αναφωνεί «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!».

1997: Η πτήση 801 της Korean Air συντρίβεται στο Γκουάμ, σκοτώνοντας τους 228 από τους 254 επιβαίνοντες.