Όταν ο Τζόλε «κρέμασε τα παπούτσια του»

Tην 1η Ιουνίου του 2009 ένας από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του Ολυμπιακού ανακοινώνει το τέλος μιας καριέρας γεμάτης τίτλους και δόξα: ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου αποχαιρετά επισήμως την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών.

Όταν ο Τζόλε «κρέμασε τα παπούτσια του»

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε 13 χρόνια, είχε 341 εμφανίσεις και σημείωσε 127 γκολ.
Οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του Σέρβου αστέρα.

Εμφανώς συγκινημένος, ο «παντοτινός» αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν σε αυτά τα 13 χρόνια στην ομάδα, διάστημα στο οποίο κατέκτησε 12 τίτλους!

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω για να θυμηθούμε μερικές από τις ατάκες του: «Μετά από 13 χρόνια στην ομάδα, κατέκτησα 12 τίτλους και είναι ό,τι καλύτερο για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Ήρθε η στιγμή της ολοκλήρωσης αυτής της αξέχαστης πορείας. Ίσως ήμουν και τυχερός που έζησα αυτές τις στιγμές» τόνισε εμφανώς φορτισμένος ο Τζόλε και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις κάτι που αγαπάς πάρα πολύ και το βλέπεις σαν χόμπι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που με στήριξε και ήταν κοντά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα αρχίζει μια καινούργια σελίδα για μένα».

«Ήταν 11 Δεκεμβρίου που ήρθα στον Πανηλειακό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σταυρόπουλο που με στήριξε και με βοήθησε πάρα πολύ. Στον Πανηλειακό η ομάδα ήταν μια παρέα ποδοσφαιριστών που είμαστε ακόμα φίλοι. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Έπαιξα έναν χρόνο στην Α’ Εθνική με τον Πανηλειακό. Το 1996 ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή μου και καταλήξαμε εδώ που φτάσαμε».

«Πέρασα ωραίες στιγμές και σίγουρα θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους. Οφείλω πάρα πολλά στον κ. Κόκκαλη, με τον οποίο είχαμε άψογη συνεργασία. Στη συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και όλους τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά τον Καραταΐδη, τον Καραπιάλη και τον Αλεξανδρή, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα να φτάσει εδώ που έφτασε. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά νομίζω ότι έκανε τον κύκλο της η καριέρα μου. Το μεγαλύτερο βραβείο για έναν ποδοσφαιριστή είναι η αναγνώριση του κόσμου. Μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού είχαμε πολλές επιτυχίες».

Παρών στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου, ήταν και ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης.

ME MIA MATIA...
1943: Ο ηθοποιός Λέσλι Χάουαρντ, ο Άσλεϊ Γουίλκς του «Όσα παίρνει ο άνεμος», σκοτώνεται στα 50 του χρόνια όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε καταρρίπτεται από Γερμανούς επιδρομείς στην Ευρώπη.
1967: Κυκλοφορεί το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», ένα από τα σπουδαιότερα στην Ιστορία, το οποίο θα πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.
1973: Υπογράφεται η συμφωνία σύνδεσης Κύπρου - ΕΟΚ.
2001: Δολοφονείται το βασιλικό ζεύγος του Νεπάλ.
2018: Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Κώστας Πολυχρονίου.
2019: Η Λίβερπουλ κερδίζει την Τότεναμ με 2-0 στη Μαδρίτη και κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ για έκτη φορά στην Ιστορία της.
2020: Πεθαίνει σε ηλικία 98 ετών ο αθλητικογράφος Χάρης Λυμπερόπουλος, από τις μεγαλύτερες μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας. Γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα και σπούδασε δημοσιογραφία στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΤ, ενώ διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Απογευματινή» και των αθλητικών της ΕΡΤ.