Η «πεντάστερη» παράσταση του Μέσι στο Champions League!

Πριν 7 χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε την εμφάνιση της ζωής του στο Μπαρτσελόνα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 7-1 για τη φάση των «16» του Champions League, σκοράροντας τα 5 από τα 7 γκολ των «μπλαουγκράνα».

Η «πεντάστερη» παράσταση του Μέσι στο Champions League!

Σαν σήμερα, το 2012, ο Λιονέλ Μέσι σημειώνει 5 γκολ (25', 42', 49', 58', 85') στη νίκη-θρίαμβο της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 7-1 για τη φάση των «16» του Champions League. Τα άλλα δύο τέρματα των Καταλανών τα πετυχαίνει ο Κριστιάν Τέγιο στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το μοναδικό γκολ της γερμανικής ομάδας σημειώνεται από τον Μπελαραμπί στο 91'.

Ο Αργεντινός άσος των «μπλαουκράνα» με αυτήν του την εμφάνιση έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 5 γκολ σε αγώνα του Champions League. Η Μπαρτσελόνα προκρίνεται με συνολικό σκορ 10-2 στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Ρόμπιν Ντατ, δεν μπορούσε παρά να αποθεώσει τον 24χρονο τότε Μέσι: «Η ικανότητά του είναι εξωπραγματική, δεν τίθεται θέμα. Χωρίς τον Μέσι η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα και με αυτόν είναι από άλλον γαλαξία».

Στα προημιτελικά του Champions League η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνάντησε τη Μίλαν, την οποία επίσης απέκλεισε, πριν έρθει αντιμέτωπη με την Τσέλσι στα ημιτελικά. Η αγγλική ομάδα έβαλε τέλος στην πορεία της Μπαρτσελόνα, με τον Λιονέλ Μέσι πάντως να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας πανηγυρίσει εκείνη τη χρονιά στην Ευρώπη 14 τέρματα!



321: Ο Κωνσταντίνος Α’ αποφασίζει ότι η Κυριακή είναι ημέρα ανάπαυσης στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
1876: Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία εφεύρεση που ο ίδιος αποκαλεί «τηλέφωνο».
1948: Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επισήμως στην Ελλάδα.
1949: Ο ΟΗΕ αποφασίζει να διερευνήσει τον ισχυρισμό των ΗΠΑ, ότι το Ανατολικό Μπλοκ διατηρεί 8-14 εκατομμύρια κρατούμενους σε διάφορα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων.
1953: Ξεκινά το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών στο Σαντιάγο της Χιλής.
1954: Η ΕΣΣΔ κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στο χόκεϊ επί πάγου, όταν νικά τον Καναδά με 7-2 στη Στοκχόλμη, στην πρώτη της συμμετοχή σε τουρνουά του αθλήματος.
1959: Η Γαλλία ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τον στόλο της Μεσογείου από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου.
1963: Διαλύεται επισήμως το ΠΟΚ που είχαν συστήσει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ για να διευκολύνουν τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα.
1965: Βίαια επεισόδια ξεσπούν στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα, όταν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και τοπικές αρχές συγκρούονται με περίπου 600 διαδηλωτές.
1971: Χίλια αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν την Καμπότζη και το Λάος.
1973: Ανακαλύπτεται ο κομήτης Κόχουτεκ.
1979: Αποκαλύπτεται η ύπαρξη δακτυλίου από κοσμική σκόνη γύρω από τον πλανήτη Δία.
1983: 96 ανθρακωρύχοι σκοτώνονται από έκρηξη αερίου σε ορυχείο κοντά στο Ερεγλί, στην Τουρκία.
1987: Ο Μάικ Τάισον γίνεται ο νεότερος πρωταθλητής, όταν κερδίζει τον Τζέιμς Σμιθ με ομόφωνη απόφαση μετά από 12 γύρους σε αγώνα στο Λας Βέγκας.
1991: Η Αλβανία κηρύσσει στρατιωτική περιοχή το Δυρράχιο και απαγορεύει τις μαζικές συγκεντρώσεις στα Τίρανα και σε τρεις ακόμα πόλεις, μετά την έξοδο χιλιάδων Αλβανών στην Ιταλία.
1992: Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ 200 Αρμένιοι σκοτώνονται από επιθέσεις Αζέρων.
2003: Συλλαμβάνονται δύο γιοι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Σαάντ και Χάμζα Μπιν Λάντεν, στο Ραμπάτ του νοτιανατολικού Αφγανιστάν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών και πακιστανικών δυνάμεων. Ο Σαάντ, ο μεγαλύτερος από τους 14 ή 18 γιους του Σαουδάραβα τρομοκράτη, φέρεται να είναι ο διάδοχος του πατέρα του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, ενώ το όνομά του βρίσκεται στην αμερικανική λίστα των πλέον καταζητούμενων ατόμων του κόσμου.
2004: Περίπου 7,6 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Μετά από μία ομαλή προεκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 45,36%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 40,55%, το ΚΚΕ με 5,90% και ο ΣΥΝ με 3,26%.