Κώστας Μήτρογλου: Όταν η μεταγραφή του στη Φούλαμ έγραψε… Ιστορία!

Πριν από 7 χρόνια, στις 31 Ιανουαρίου 2014, ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ.

Κώστας Μήτρογλου: Όταν η μεταγραφή του στη Φούλαμ έγραψε… Ιστορία!

Σαν σήμερα, στις 31 Ιανουαρίου 2014, ο τότε 25χρονος διεθνής επιθετικός Κώστας Μήτρογλου μεταγράφεται από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ έναντι του ποσού των 15,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην Ιστορία, η ακριβότερη μεταγραφή στην Ιστορία της ομάδας και η τρίτη ακριβότερη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στην Αγγλία συνολικά, πίσω από εκείνη του Μάτα που πήγε από την Τσέλσι στη Μάντσεστερ έναντι 45 εκατ. ευρώ και του Μάτιτς που πήγε από την Μπενφίκα στην Τσέλσι αντί 25 εκατ. ευρώ.

Στις 12/2/2014 θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, με τη B’ ομάδα (Κ21) εναντίον της Άρσεναλ K21 και θα σημειώσει 2 γκολ στη νίκη της ομάδας του με 5-3. Με την πρώτη ομάδα θα σημειώσει μόλις 2 συμμετοχές χωρίς γκολ, ενώ δεν θα καταφέρει ποτέ να καθιερωθεί στον αγγλικό σύλλογο.

Την περίοδο 2014-15 θα επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό, στην τελευταία του χρονιά με τα ερυθρόλευκα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 24 συμμετοχές και 16 γκολ. Την επόμενη χρονιά θα παραχωρηθεί εκ νέου με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Τα 20 τέρματα σε 32 συμμετοχές που πανηγύρισε οδήγησαν την ομάδα της Λισαβόνας να δαπανήσει τα απαιτούμενα 7 εκατ. ευρώ για τη ρήτρα αποδέσμευσής του, προκειμένου να τον αποκτήσει.

Ως εκ τούτου, μετά από δύο σεζόν ο Έλληνας διεθνής επιθετικός αποτέλεσε οριστικά παρελθόν από τη Φούλαμ, στην οποία δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που συνόδεψαν τη μεταγραφή του.

1846: Δημιουργείται η πόλη Μιλγουόκι στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.
1865: Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ψηφίζει τη 13η τροπολογία του Συντάγματος για την κατάργηση της δουλείας και την υποβάλλει στις Πολιτείες για επικύρωση.
1915: Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που κάνει μεγάλης κλίμακας χρήση δηλητηριωδών αερίων στη μάχη του Μπολιμόβ κατά της Ρωσίας.
1929: Εξορίζεται από τη Σοβιετική Ένωση ο Λέων Τρότσκι.
1946: Το νέο σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, που είναι στα πρότυπα της Σοβιετικής Ένωσης, καθιερώνει έξι δημοκρατίες (Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία).
1953: Πλημμύρα στη Βόρεια Θάλασσα προκαλεί 1.836 θανάτους στην Ολλανδία, 307 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 224 στη θάλασσα και 28 στο Βέλγιο.
1966: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Λουνά 9 ως μέρος του προγράμματος Λουνά.
1968: Πόλεμος του Βιετνάμ: τις πρώτες πρωινές ώρες αντάρτες Βιετκόνγκ επιτίθενται στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σαϊγκόν.
1974: 94 άνθρωποι σκοτώνονται όταν αεροσκάφος της Παναμέρικαν συντρίβεται στην Αμερικανική Σαμόα, στον νότιο Ειρηνικό.
1979: Η τρομοκρατική οργάνωση «Ιούνης ‘78» δολοφονεί κατόπιν ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Άγιο Σώστη Νέας Σμύρνης τον αστυνόμο της Γενικής Ασφάλειας Πέτρο Μπάμπαλη, 49 ετών, που κατηγορήθηκε για βασανισμούς πολιτών στη διάρκεια της δικτατορίας.
1987: Ο Κρις Γουντς, τερματοφύλακας της Γκλάσκοου Ρέιντζερς, δέχεται γκολ μετά από 1.196 λεπτά, χρόνο-ρεκόρ για τη Βρετανία. Είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 12 συνεχόμενους αγώνες, από τις 29/11/86 μέχρι 24/1/1987.
1990: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας «Μακ Ντόναλντς» στη Μόσχα, που εξυπηρετεί καθημερινά σχεδόν 30.000 πελάτες.
1993: Οι Αβορίγινες, οι ιθαγενείς στην Αυστραλία, αμφισβητούν την κυριαρχία της λευκής πλειοψηφίας και απειλούν ότι θα καταφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης για την ισότιμη μεταχείρισή τους και την επιστροφή των εκτάσεών τους που καταπατήθηκαν από τους αποικιοκράτες.
1993: Στη Γεωργία, στα σύνορα με τη Ρωσία, χιονοστιβάδες που πέφτουν σε ορεινό πέρασμα σκοτώνουν 50 άτομα.
1993: Τα πρώτα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου απονέμονται στις ταινίες «Μπάιρον, η μπαλάντα ενός δαιμονισμένου» του Νίκου Κούνδουρου, «Παρακαλώ, γυναίκες, μην κλαίτε» των Σταύρου Τσιώλη - Χρήστου Βακαλόπουλου και «Βερίκοκα στο καλάθι» του Τάκη Τουλιάτου.
1994: Στην Αλγερία ο αξιωματικός Λιαμίν Ζερουάλ ορκίζεται πρόεδρος της χώρας.
1996: Κρίση των Ιμίων: στις 05:30 ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη Φρεγάτα «Ναβαρίνον» για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα, κατέπεσε και τα τρία μέλη του πληρώματος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.
1997: Στην Τουρκία η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων τάσσεται κατά της καθιέρωσης του παραδοσιακού καλύμματος της κεφαλής των γυναικών στα πανεπιστήμια και στις δημόσιες υπηρεσίες.
2000: 131 άνθρωποι σκοτώνονται όταν αεροσκάφος συντρίβεται στις ακτές του Μαλιμπού στην Καλιφόρνια.
2001: Στην Ολλανδία σκοτσέζικο δικαστήριο καταδικάζει έναν Λίβυο και αθωώνει έναν άλλον για τη συμμετοχή τους στην έκρηξη βόμβας σε αεροσκάφος της Pan Am και της συντριβής του στο Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988.