Όταν ο Γκόρντον Μπανκς «έχασε» σε τροχαίο το δεξί μάτι

Σαν σήμερα, το 1972, ο 35χρονος τερματοφύλακας της Στόουκ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Γκόρντον Μπάνκς, χάνει το δεξί μάτι σε ένα τροχαίο κοντά στο σπίτι του.

Όταν ο Γκόρντον Μπανκς «έχασε» σε τροχαίο το δεξί μάτι

Οδηγεί μια γρήγορη Τζάγκουαρ. Στην προσπάθειά του να προσπεράσει ένα φορτηγάκι, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέφτει σ΄ ένα χαντάκι. Ο τερματοφύλακας ευτυχώς τραυματίζεται ελαφρά. Τα θραύσματα από τα γυαλιά που έσπασαν, του προξένησαν επιφανειακά τραύματα στο μέτωπο και το πρόσωπο. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε στη αρχή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οι γιατροί τον εξετάζουν καλύτερα και του μεταφέρουν τα άσχημα νέα.

Η πληγή στο μάτι φαίνεται να είναι πιο σοβαρή απ΄ ότι περίμεναν και ο Γκόρντον χάνει την όραση του από το δεξί μάτι. Τα νέα ήταν τόσο σοκαριστικά που τα αγγλικά μέσα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για να μεταφέρουν την τραγική είδηση.

Ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου αναγκάζεται να σταματήσει στο καλύτερο σημείο της καριέρας του.

Κορυφαία στιγμή η «διαστημική» απόκρουση στην κεφαλιά του Πελέ...

Η Στόουκ θα τον αντικαταστήσει με ένα άλλο μεγάλο τερματοφύλακα, το Πίτερ Σίλτον, που θα αγωνιστεί 20 χρόνια με την εθνική και θα χριστεί διεθνής 125 φορές, τις περισσότερες από οποιονδήποτε Άγγλο παίκτη.