Ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (vids)

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο σπουδαίος τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (vids)

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 2019 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του ύπνου του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι του ο τραγουδοποιός ήταν ήδη νεκρός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του σε ηλικία 62 ετών.

Η κηδεία του έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου όπου παρευρέθηκαν αρκετοί φίλοι και συνάδελφοι του, αλλά και πλήθος κόσμου. Πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 6 Σεπτεμβρίου, είχε δώσει στον Βόλο την τελευταία του συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σόκαρε και γέμισε θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή, στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Λίγα λόγια για τον Λαυρέντη...

Το 1983 έγραψε ιστορία με τους «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Συνεργάστηκε δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Émigré", Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, "Μagic De Spell", Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φιλ. Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής και πολλοί άλλοι.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαχαιρίτσα, με την οποία απέκτησε μία κόρη. Υπήρξε φίλος του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα, υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ήταν δηλωμένος ψηφοφόρος του ΚΚΕ, με συμμετοχή στα φεστιβάλ της ΚΝΕ και συνείδηση της πολιτικής καταγωγής του από τον παππού του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, εκτελεσμένο αγωνιστή.