Ο 1ος εικονικός αγώνας δρόμου «Stop Coronavirus Virtual Run»!

Το «Stop Coronavirus Virtual Run» είναι ο πρώτος εικονικός αγώνας δρόμου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της All About Running και ήδη έχουν λάβει μέρος σε αυτόν περισσότεροι από 1.500 δρομείς!

Ο 1ος εικονικός αγώνας δρόμου «Stop Coronavirus Virtual Run»!

Μπορεί οι αγώνες δρόμου να έχουν ακυρωθεί εδώ και δύο περίπου μήνες, όμως η διάθεση του κόσμου για συμμετοχή και άθληση είναι περισσότερο έντονη από ποτέ και εδώ και 10 ημέρες έχει βρει διέξοδο μέσω ενός εικονικού αγώνα δρόμου!

Το «Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running» είναι ο πρώτος virtual αγώνας δρόμου που πραγματοποιείται στην χώρα μας και ήδη έχουν λάβει μέρος σε αυτόν περισσότεροι από 1.500 δρομείς!

Είναι μια πρωτοβουλία της All About Running κι στόχος της είναι να δυναμώσει το ηθικό όλων των δρομέων και παράλληλα, να τονίσει την αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης απέναντι στον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Ο διευθυντής της All About Running, πολυνίκης του μαραθώνιου, Νίκος Πολιάς, δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή:

«Διοργανώνουμε ή συμμετέχουμε στη διοργάνωση περίπου 100 event ετησίως που σχετίζονται με το τρέξιμο σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία. Νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε στους χιλιάδες δρομείς, που συμμετέχουν στους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια, έναν μοναδικό διαδικτυακό αγώνα όπου θα τρέξουμε μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε το τρέξιμο, γι’ αυτό τρέχουμε τώρα ο καθένας μόνος του, ώστε σύντομα να μπορέσουμε να τρέξουμε και πάλι όλοι μαζί!».

Και συνεχίζει: «Διανύουμε μια περίοδο που λόγω των μέτρων περιορισμού της επιδημίας, οι μετακινήσεις αλλά και οι επιλογές για άθληση είναι περιορισμένες. Το τρέξιμο παραμένει η πιο απλή μορφή άσκησης πάντα, όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε όλοι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, τόσο οι έμπειροι δρομείς, όσο και οι νεότεροι».

Πληροφορίες για τον αγώνα

Διάρκεια αγώνα

Οι εγγραφές του αγώνα ξεκίνησαν την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 12:00. Μπορείς να ανεβάζεις τον χρόνο σου μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου στις 12:00.

Διαδρομές 5 και 10 χλμ.

Η επιλογή των αποστάσεων έγινε με σεβασμό στις οδηγίες που αναφέρονται σε ήπια άσκηση, ανάλογα με το επίπεδο κάθε δρομέα, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των 90 λεπτών. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις να τρέξεις 10 χλμ. ή 5 χλμ. ή και τις δύο αποστάσεις εφόσον όμως έχεις κάνει ξεχωριστή εγγραφή για κάθε μία από αυτές.

Πως θα λάβω μέρος;

Η διαδικασία είναι απλή:

Βήμα 1ο: Κατεβάζεις δωρεάν την εφαρμογή sporthive στο κινητό σου ή μπαίνεις από τον υπολογιστή σου στη διεύθυνση https://live.sporthive.com/event/9113
Βήμα 2ο: Κάνεις την εγγραφή σου, η οποία είναι Δωρεάν, πατώντας στο κουμπί Δήλωσε συμμετοχή / Sign Up! Αμέσως μετά θα λάβεις το επιβεβαιωτικό μήνυμα της εγγραφής σου. Το ίδιο βράδυ θα σου σταλεί email με τον αριθμό της συμμετοχής σου. Οι αποστολές των αριθμών συμμετοχής θα αφορούν εγγραφές που έχουν γίνει μέχρι και τις 18:00 της ίδιας ημέρας!
Βήμα 3ο: Επιλέγεις την ημέρα και την ώρα που επιθυμείς για να καλύψεις την απόσταση που έχεις δηλώσει (5 ή 10χλμ. ή και τα δύο). Η ημέρα αυτή μπορεί να είναι μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου!

Αφού τρέξεις, βγάζεις μία φωτογραφία που αποδεικνύει την επίδοσή σου (φωτογραφία από το smart watch, την εφαρμογή του κινητού ή από τον διάδρομο στο σπίτι κτλ.).
Την ανεβάζεις μαζί με τον αριθμό συμμετοχής που έχεις λάβει και την επίδοσή σου πατώντας στο κουμπί Ανέβασε το χρόνο σου / Submit Results.

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα ολοκληρωθεί ο αγώνας και το βράδυ θα οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα του Stop Coronovirus Virtual Run by All About Running. Είναι ξεκάθαρο ότι στο Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running δεν υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ούτε κριτές. Το όλο εγχείρημα εξαρτάται από την υπευθυνότητα κάθε δρομέα. Άλλωστε στόχος δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή!

Και πρώτη και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία…

Στο Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running έχεις τη δυνατότητα, με μία μόνο εγγραφή ανά απόσταση, να τρέξεις όσες φορές επιθυμείς σε διαφορετικές ημέρες. Έτσι μπορείς να βελτιώσεις την επίδοσή σου μέσα στο διάστημα που θα διαρκέσει.

Live Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα μπορείς να τα βλέπεις συνέχεια από την εφαρμογή πατώντας το κουμπί Αποτελέσματα /Results. Κάθε βράδυ θα ανανεώνεται η κατάταξη ανάλογα με τις νέες επιδόσεις που θα έχουν καταχωρηθεί. Έτσι θα μπορείς να βλέπεις την πορεία σου στον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Take a Selfie

Και βέβαια όλο αυτό γίνεται για να περάσουμε καλά! Μοιράσου τις στιγμές της προσπάθειάς σου βγάζοντας μία selfie από την εφαρμογή. Κοινοποίησε στους λογαριασμούς σου στα social media ότι έλαβες μέρος στο πρώτο Virtual Run της χώρας. Χρησιμοποίησε το #Run2StopCoronavirus και προσκάλεσε όλους σου τους φίλους να πάρουν μέρος στον αγώνα! Μην ξεχάσεις να βγάλεις selfie με το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα!

Αναμνηστικό δίπλωμα

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι νικητές! Θα έχουμε για πάντα το ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα της συμμετοχής μας, το οποίο θα μπορείς να το τυπώσεις μετά την ολοκλήρωσή του.

Run Safe

Και δεν ξεχνάμε ποτέ! Τρέχουμε υπεύθυνα! Πριν βγεις να τρέξεις δες τις συμβουλές του Runner Magazine για το πως θα τρέξεις με ασφάλεια. Δηλώστε τώρα συμμετοχή!