Το μήνυμα του δρομικού κινήματος για τον κορονοϊό: Μάσκες σε αγάλματα δρομέων! (pics)

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε το δρομικό κίνημα προκειμένου να στείλει μήνυμα πιστής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μήνυμα του δρομικού κινήματος για τον κορονοϊό: Μάσκες σε αγάλματα δρομέων! (pics)

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε το δρομικό κίνημα προκειμένου να στείλει μήνυμα πιστής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τη Βοστώνη, από την πόλη όπου διεξάγεται μαραθώνιος ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1897 και φέτος για πρώτη φορά ο αγώνας αναβλήθηκε για το φθινόπωρο.

Απλοί, αθλούμενοι δρομείς, αποφάσισαν να φορέσουν προστατευτική μάσκα για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19 στο άγαλμα του σπουδαίου Αμερικανού Μαραθωνοδρόμου και νικητή του μαραθωνίου της Βοστώνης το 1957 John J. Kelley.

Γρήγορα έγινε το ίδιο και σε άλλα αγάλματα μαραθωνοδρόμων που έγραψαν ιστορία μεταξύ των οποίων βέβαια και σε εκείνο του νικητή του μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946 Στέλιου Κυριακίδη.

Έτσι τοποθετήθηκαν μάσκες επίσης στα αγάλματα του Αμερικανού Χρυσού Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Frank Shorter, της πρώτης γυναίκας που πήρε χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων το 1984 στο Λος Άτζελες Joan Benoit Samuelson, του θρυλικού “Boston Billy” δηλαδή του εκπληκτικού Αμερικανού πρωταθλητή και πρώην κατόχου του εθνικού ρεκόρ Bill Rodgers, και του αξέχαστου Fred Lebow στο Central Park της Νέας Υόρκης, εκεί από όπου ξεκίνησε το παγκόσμιο δρομικό κίνημα και σήμερα η πόλη πενθεί καθημερινά χιλιάδες νεκρούς.

Την πρωτότυπη αυτή ιδέα έκανε πράξη και στην Ελλάδα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρος Ζαγάρης ο οποίος τοποθέτησε μάσκες στα αγάλματα του Στέλιου Κυριακίδη και του Σπύρου Λούη που είναι τοποθετημένα στην παραλία του Μαραθώνα.

Αντίγραφο του συγκεκριμένου έργου με αυτές τις δύο μεγάλες μορφές του μαραθωνίου δρόμου ως γνωστόν βρίσκεται στο 1ο μίλι της διαδρομής του Μαραθωνίου της Βοστώνης και φυσικά και σε εκείνο τοποθετήθηκαν μάσκες.

Ο κ. Ζαγάρης δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το εξής μήνυμα:

«Εν όψει του -αναβληθέντος βέβαια -ιστορικού μαραθωνίου της Βοστώνης, ξεκίνησε ένα συμβολικό κίνημα με τίτλο «Κάνε ότι μπορείς για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19”. Συμμετέχοντας κι εγώ συμβολικά έβαλα μάσκα στο γλυπτό του Στέλιου Κυριακίδη κ του Σπύρου Λούη που κοσμεί την πλατεία της Παραλίας Μαραθώνα, όπως και το 1ο μίλι του Μαραθωνιου της Βοστώνης .ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19».