Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Για έβδομη διαδοχική χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Ναυπλίου

Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Μαραθώνιος Ναυπλίου έρχεται και φέτος να αποδείξει ότι έχει γίνει πια θεσμός στο δρομικό καλεντάρι της άνοιξης.

Ανήμερα της ημέρας της γυναίκας θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 8 Μαρτίου και αναμένεται να σημειώσει ένα ακόμα διαδοχικό ρεκόρ συμμετοχών.

Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους οργανωτικά αγώνες δρόμου στην Ελλάδα, ενώ πλέον προσελκύει δρομείς από όλο τον κόσμο καθώς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και οι διεθνείς συμμετοχές.

Όπως τόνισε ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συν τοις άλλοις ο αγώνας έχει και φέτος έντονη κοινωνική διάσταση καθώς είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και θα μπορούν να γίνονται επί τόπου εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχει η δυνατότητα κλινικής εξέτασης του μαστού.

«Το Ναύπλιο είναι η πατρίδα της καρδιάς μου. Επιτέλους θα είμαι παρών στον αγώνα και θα παρακολουθήσω και την προσπάθεια της συζύγου μου. Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού ενώ μιλάμε για έναν άρτιο οργανωτικά αγώνα. Αποτελεί και ιδανική ευκαιρία για να συνδυάσει κάποιος την παρουσία του συμμετέχοντας σε έναν τέτοιο τέλειο αγώνα και να βρεθεί σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

«Είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η κοινωνία που θέλουμε. Στέλνουμε το μήνυμα πώς θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του Μαραθωνίου», ανέφερε ο Βαγγέλης Παπαποστόλου ο οποίος κάλεσε στο βήμα τρεις γυναίκες αθλήτριες που στηρίζουν τον αγώνα, την κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, την κορυφαία τριαθλήτρια Ντενίζ Δημάκη και την πρωταθλήτρια σε αποστάσεις 3 και 5 χλμ Ζωή Ανδρικοπούλου.

«Τελικά η ζωή είναι ένας μαραθώνιος. Έχω τρέξει στην απόσταση του ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο. Είναι μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη με την εγγύηση του ΣΕΓΑΣ. Συγχαρητήρια για τη δράση σας για τον καρκίνο του μαστού καθώς η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό και βέβαια να πω ότι τον αριθμό των 150.000 εθελοντών δοτών που έχει βάλει στόχο το Όραμα Ελπίδας τον έχουμε χαλαρά! Η ομάδα μου θα είναι εκεί, πάμε δυνατά γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά», είπε στην ομιλία της η κάτοχος του Πανελλήνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα που έχει αναβιώσει τον Φειδιππίδειο Άθλο (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα-Τύμβος Μαραθώνα 524 χλμ).

Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του Επιστημονικού Διευθυντή του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιου Γραφάκου ο οποίος είχε θέσει ως στόχο οι εθελοντές δότες μυελού των οστών να φτάσουν στα επόμενα δύο χρόνια τους 150.000 στη χώρα μας.

«Συμμετέχουμε σε πολλούς μαραθωνίους και αγώνες δρόμου και έχουμε εγγράψει χιλιάδες εθελοντές δότες χάρις στην κα Πολύζου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γραφάκος.

«Ήμουν από την πρώτη χρονιά στο Ναύπλιο, είναι αγαπημένη πόλη. Ο αγώνας έχει γιγαντωθεί και οργανωτικά είναι από τους καλύτερους και τους ομορφότερους. Οι παράλληλες κοινωνικές δράσεις του Μαραθωνίου του Ναυπλίου δίνουν ξεχωριστή πινελιά», είπε η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη.

«Προσπαθώ κάθε χρόνο να τρέχω στο Ναύπλιο. Θα είμαι και φέτος στον αγώνα των 5 χλμ. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και σε όλη τη διοργάνωση η οποία είναι τέλεια», είπε η πρωταθλήτρια και περσινή νικήτρια στα 5 χλμ Ζωή Ανδρικοπούλου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω του site της διοργάνωσης: https://www.nafpliomarathon.gr