Ρεκόρ συμμετοχών στο 2o «Sifnos Run»

 Απόβαση δρομέων και επισκεπτών στη Σίφνο προβλέπεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο (5 και 6 Μαϊου 2018), με αφορμή το 2ο Sifnos Run που διοργανώνει ο Δήμου Σίφνου και το “Sifnos House”, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ.

Ρεκόρ συμμετοχών στο 2o «Sifnos Run»

Κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία στιγμή, δρομείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό έκαναν την εγγραφή τους για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ!
Έτσι το 2ο Sifnos Run έκανε ήδη …PB!

Φέτος αναμένεται ότι στη γραμμή εκκίνησης και των δύο αποστάσεων θα σταθούν πάνω από 600 δρομείς (!), έναντι 354 που είχαν τρέξει πέρυσι, στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα.
Πρόκειται, δηλαδή, για σχεδόν διπλασιασμό των συμμετοχών μέσα σε μία χρονιά, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι στις 6 Μαΐου θα έρθουν στο νησί για να τρέξουν δρομείς ακόμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας!

Όσο για τον παιδικό αγώνα, το όριο των 200 συμμετοχών, για λόγους ασφαλείας, έχει προφανώς υπερκαλυφθεί..!

Οι δρομείς θα δοκιμάσουν τα όριά τους σ’ ένα 10άρι χλμ. που ξεκινάει από το λιμάνι, φτάνει ως την πρωτεύουσα Απολλωνία (Χώρα), με υψομετρική διαφορά περίπου 160 μ. κι επιστρέφει στις Καμάρες. Πρόκειται για μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, όπου το αιγαιοπελαγίτικο φωτεινό γαλάζιο εναλλάσσεται με τις ξερολιθιές και τη φύση της ενδοχώρας. Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε μια πολύ πιο ήπια διαδρομή αγωνίζονται οι δρομείς που θα επιλέξουν την απόσταση των 5 χλμ., καθώς και «η μαγιά» των αυριανών δρομέων στον παιδικό αγώνα των 1. 000μ.

Να σημειωθεί ότι όσοι ταξιδέψουν στη Σίφνο, για να λάβουν μέρος, στον αγώνα δρόμου που πλέον γίνεται θεσμός, έχουν μειωμένο ακτοπλοϊκό εισιτήριο στα δρομολόγια της Aegean Speedlines και εκπτωτικά πακέτα διαμονής του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και των Ξενοδόχων του νησιού. Παράλληλα, επωφελούνται από εκπτώσεις στην εστίαση και στις αγορές τους, που εξασφάλισε ο Σύλλογος Επαγγελματιών κι Εμπόρων Σίφνου.

Η διεύθυνση της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης είναι: https://www.sifnosrun.gr/ (όπου μπορείτε να βρείτε κι άλλες λεπτομερείς πληροφορίες και φώτος) και το Facebook: https://m.facebook.com/sifnosrun/ .