Θρίαμβος Ελλήνων στον ημιμαραθώνιο του Αμβούργου

 Έντονο ελληνικό χρώμα είχε ο ημιμαραθώνιος στο Αμβούργο καθώς οι τρεις στους τέσσερις πρώτους δρομείς ήταν Έλληνες μαραθωνοδρόμοι!

Θρίαμβος Ελλήνων στον ημιμαραθώνιο του Αμβούργου

Μάλιστα οι δύο πρώτοι με τη σημερινή επίδοση «σφράγισαν» το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο στον Μαραθώνιο καθώς έπιασαν το όριο του ΣΕΓΑΣ (1:07:40 σε αγώνα ημιμαραθωνίου)!

Ο Παναγιώτης Καραϊσκος κέρδισε τον αγώνα, έκοψε κορδέλα, και είδε το ρολόι του να γράφει 1:06:53 ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά 2ος τερμάτισε ο Δήμος Μαγγίνας με χρόνο 1:07:10!

Τρίτος ήρθε ο Γερμανός Sebastian Kohlwes με χρόνο 1:08:03 ενώ ο κατ’επανάληψη πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο ήρθε τέταρτος με 1:08:30.

Καραϊσκος και Μαγγίνας πλέον ετοιμάζονται για Βερολίνο ενώ ο τρίτος Έλληνας που έχει πιάσει το όριο για τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ο Γιώργος Μενής που έκανε την περασμένη Κυριακή στο Ένσκεντε της Ολλανδίας 1:07:34 στον ημιμαραθώνιο.

Ο Παναγιώτης Καραϊσκος τον περασμένο Νοέμβρη ήταν ο τρίτος Πανελληνιονίκης Μαραθωνοδρόμος στον Μαραθώνιο της Αθήνας και σήμερα λίγο μετά τον τερματισμό του μιλώντας στο «ΦΩΣ» δήλωσε:

«Είχε βγει μια πολύ καλή προετοιμασία. Με τον προπονητή μας Σταύρο Καρρέ επιλέξαμε με τον Χριστόφορο (Σημ. Μερούση) να έρθουμε στο Αμβούργο και να αγωνιστούμε στον ημιμαραθώνιο. Είχε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και η διοργάνωση άψογη. Είμασταν μόνοι μας μπροστά σε όλο τον αγώνα. Κυνηγούσα μία επίδοση κάτω από 1:07 και μου βγήκε. Όλα πήγαν πολύ καλά. Σε όλη την κούρσα αισθανόμουν πάρα πολύ καλά και γύρω στο 10ο χλμ αποσπάστηκα λίγο από το Δήμο (σημ Μαγγίνας) και τα άλλα παιδιά και έφυγα μπροστά. Τώρα θα αγωνιστώ στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ στα Μέγαρα την επόμενη Κυριακή, στα 5 χλμ στο διασυλλογικό τη μεθεπόμενη Κυριακή και μετά βάζουμε μπρος για Βερολίνο!».

Στον Μαραθώνιο η Σόνια Τσεκίνι τερμάτισε με χρόνο 2:48:26, επίδοση που είναι πάνω από το όριο (2:42) για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και φέτος ήταν πολλές οι συμμετοχές των Ελλήνων δρομέων στον Μαραθώνιο του Αμβούργου με κάποιους να σημειώνουν καλές επιδόσεις, κάτω από 3 ώρες.

Όσο για τους νικητές, στους άνδρες οι Αιθίοπες μαραθωνοδρόμοι «σάρωσαν» καθώς κατέλαβαν και τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Την κούρσα κέρδισε ο Solomon Deksisa με 2:06:34, δεύτερος ο Abate Tadu με 2:06:54 και τρίτος ο Abshero Ayele με 2:07:19.

Στις γυναίκες κέρδισε η Shitaye Eshete που αγωνίζεται για το Μπαχρέιν με καταγωγή από την Αιθιοπία.

Ο χρόνος της ήταν 2:24:51. Δεύτερη ήρθε από την Αιθιοπία η Birke Debele με 2:25:28 και τρίτη, επίσης από το Μπαχρέιν η Mimi Belete με 2:26:06.