Ο μαραθώνιος Ρόδου στη γραμμή εκκίνησης

Όλα έτοιμα είναι στη Ρόδο για τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου το πρωϊ της Κυριακής 29 Απριλίου, με περισσότερους από 2.700 δρομείς να μετέχουν σε όλους τους αγώνες, από τον παιδικό των 1.000 μέτρων, μέχρι τα 5 χλμ., τα 10 χλμ. , τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο.

Ο μαραθώνιος Ρόδου στη γραμμή εκκίνησης

Μεταξύ των αθλητών που θα πάρουν μέρος, είναι η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, η Δωδεκανήσια Ράνια Ρεμπούλη που θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο και θα επιδιώξει να πιάσει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στο Βερολίνο.

Η Ρεμπούλη ήταν το πρωϊ του Σαββάτου το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση αδελφοποίησης μεταξύ του Μαραθωνίου Ρόδου και του Μαραθωνίου Λάρνακας, που έγινε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ρεμπούλη θα είναι η πρέσβειρα και των δύο αγώνων, τονίζοντας τα κοινά που έχουν οι δύο τόσο ανερχόμενοι Μαραθώνιοι Αγώνες. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και τους δύο αγώνες και θα προσπαθήσω να είμαι στον Μαραθώνιο της Λάρνακας που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2018

Τη διοργάνωση της Ρόδου εκπροσώπησε στην εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου που δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την αδελφοποίηση με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας. Πρόκειται για δύο αγώνες που έχουν πολλά κοινά και είμαι σίγουρη ότι χρόνο με το χρόνο, χάρη και στη συνεργασία, θα γίνονται καλύτεροι και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη των τόπων τους.»

Το Μαραθώνιο της Λάρνακας εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής Κώστας Ντάλτας. Ο κ. Βύρας είπε: «Οι δυο πόλεις έχουν αρκετά χαρακτηριστικά κοινά, από τη διάλεκτο μέχρι και την πολεοδομική ανάπτυξη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η σημερινή αδελφοποίηση, θα συνεχίσουμε μαζί σε ένα κοινό στόχο για την ανάπτυξη των δυο μαραθώνιων. Σας περιμένουμε, να σας φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τη Λάρνακα, στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο», ενώ ο Κώστας Ντάλτας είπε: «Ως Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχουμε κοινό όραμα με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου για την αναβάθμιση των διοργανώσεων μας με αμοιβαίες δράσεις και στρατηγική. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε είναι η απαρχή μιας νέας εποχής και για τις δυο διοργανώσεις.»

Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο Στέφανος Κυριαζής, Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και δύο ακόμα σπουδαίοι Δωδεκανήσιοι αθλητές. Πρόκειται για την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του στίβου Νίκη Ξάνθου και τον πρώτο άνθρωπο που διοργάνωσε Μαραθώνιο στη Ρόδο και ήταν και Μαραθωνοδρόμος, Λευτέρη Καστρούνη.

Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου, την Κυριακή 29 Απριλίου

07:30

Πλατεία Ελευθερίας

Μαραθώνιος/Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση

11:50

Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 5Κ

12:15 pm

Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 10Κ

12:30

Τελετή απονομής

13:55

Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 1.000μ.

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlines είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του Μαραθωνίου Ρόδου ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Επίσης στην ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο, όπως το Sheraton Rhodes Resort που στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Αργυρός χορηγός είναι ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού τα ξενοδοχεία Atrium. Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes