Major Marathon Bερολίνου: Ο Μπεκελέ άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ - Ατομικό από Γκελαούζο

Ο πρώτος Major Marathon της νέας δρομικής σεζόν είχε έναν μεγάλο νικητή που «άγγιξε» το παγκόσμιο ρεκόρ και έναν σπουδαίο ατομικό ρεκόρ με ελληνικό χρώμα!

Major Marathon Bερολίνου: Ο Μπεκελέ άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ - Ατομικό από Γκελαούζο

Ο Κενενίσα Μπεκέλε στα 37 του, όχι απλά δήλωσε παρών, αλλά κυριολεκτικά έφτασε μία ανάσα να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε ακριβώς στον ίδιο μαραθώνιο του Βερολίνου πέρσι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε! Ο εκπληκτικός Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος έκανε 2:01:41, μόλις δύο δευτερόλεπτα παραπάνω από το 2:01:39 που «έγραψε» ένα χρόνο πριν στον μαραθώνιο της γερμανικής πρωτεύουσας ο Κενυάτης σούπερ σταρ!

Ο Μπεκέλε στρατηγικά έκανε την τέλεια κούρσα καθώς κατάφερε την κατάλληλη στιγμή του αγώνα να πάρει το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού με αυτή την ιστορική επίδοση που είναι φυσικά η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών!

Όσο για την τρίτη καλύτερη στην ιστορία του μαραθωνίου, έγινε και αυτή σήμερα και την πέτυχε ο δεύτερος της κούρσας, επίσης Αιθίοπας Μπιρχάνου Λεγκέσε με ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ 2:02:48 με τρίτο το συμπατριώτη του Σισέι Λέμα με 2:03:36!

Αθλήτριες από την Αιθιοπία ανέβηκαν στο βάθρο στην πρώτη και τη δεύτερη θέση. Τον αγώνα κέρδισε η Ασέτε Μπεκέρα με 2:20:14, με δεύτερη την Μάρε Ντιμπάμπα με 2:20:20 και τρίτη την Κενυάτισσα Σάλι Σεπγιέγκο με 2:21:06.

Ιστορική είναι και η επίδοση που έκανε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου σήμερα ο πρωταθλητής μας Κώστας Γκελαούζος. Ο Πανελληνιονίκης μαραθωνοδρόμος μας όχι απλά συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ αλλά έκανε την καλύτερη επίδοση Έλληνα μαραθωνοδρόμου εδώ και 8 χρόνια και τη μοναδική κάτω από 2:20 από το 2015.

Τερμάτισε με το εκπληκτικό 2:18:37 αποδεικνύοντας πως δεν πρωταγωνιστεί τυχαία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας! Ο Έλληνας πρωταθλητής με αυτή την σπουδαία επίδοση αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον καθώς οι λάτρεις του μαραθωνίου μπορούν ξανά να ονειρεύονται ότι θα τον δουν να τερματίζει με ακόμα καλύτερο χρόνο στο μέλλον!

Στον γρήγορο και Major Marathon του Βερολίνου αγωνίστηκαν και φέτος δεκάδες Έλληνες και Ελληνίδες που θυσίασαν το φετινό τους καλοκαίρι για να τρέξουν στην Γερμανική πρωτεύουσα.