2000 δρομείς στον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας (pics)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος αγώνας της Καλλίθεας στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 2 χιλιάδες δρομείς.

2000 δρομείς στον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας (pics)

Με το δεξί μπήκε στο δρομικό καλεντάρι ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας καθώς περίπου 2000 δρομείς πήραν μέρος την Κυριακή και χάρηκαν έναν άψογα οργανωμένο αγώνα.

Με την εκκίνηση και τον τερματισμό στην πλατεία νερού και με μια υπέροχη διαδρομή, κυρίως γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο αγώνας κέρδισε τις εντυπώσεις όσων πήραν μέρος ή παρακολούθησαν την προσπάθεια των δρομέων.

Οι δρομείς συμμετείχαν σε αποστάσεις 21,1 χλμ, 5 χλμ και σκυταλοδρομία 2x10,5 και 4x5,25 ενώ υπήρχε και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων. Πολλοί ήταν εκείνοι που τερμάτισαν σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ ενώ αγωνίστηκαν και μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα δρομέων αντοχής.

Νικητές στον ημιμαραθώνιο ήταν οι Παναγιώτης Καρούτζος, Παναγιώτης Μπουρίκας και Χασιώτης Χρήστος ενώ στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Βλαχάκη Παναγιώτα, Ράπτη Μίνα και Μαρία Τσιλιμίδου. Την εκκίνηση στα 21,1 χλμ έδωσαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας Μανώλης Κωστάκης και ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Παναγιώτης Δημάκος.

Στα 5 χλμ νικητές των ήταν οι Παναγιώτης Νικητοπούλος, Αχιλλέας Ιωάννου και Κωνσταντίνος Ντίνου ενώ στις γυναίκες στο βάθρο ανέβηκαν οι Παπαγεωργίου Νεφέλη, Στεφανή Αγγελική και Μπαλάφα Όλγα. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος έτρεξε οικογενειακώς στον παιδικό Αγώνα.

Τέλος, την εκκίνηση στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, η οποία συμμετείχε στα 5 χλμ- και η βουλευτής Ν.Δ Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας διακρίθηκε όμως και για το κοινωνικό του πρόσωπο.

Το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ», στο οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων του αγώνα για την ενίσχυση του Έργου του και το «Όραμα Ελπίδας» με την Μαρία Πολύζου και την Marathon Team Greece By M.Polyzou έδωσαν δυναμικό παρόν με τα μηνύματα «γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και «δώσε ελπίδα, δώσε ζωή».

Η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος ήταν εκεί με τους ανθρώπους του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα πραγματοποιήθηκαν πολλές νέες εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Η Πρέσβειρα του Αγώνα, Άρτεμις Ιγνάτιου, που «αγκάλιασε» και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του Kallithea Half Marathon βρέθηκε στην Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, στέλνοντας παντού το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και έκανε την απονομή των τριών πρώτων νικητριών στον παιδικό αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Half Marathon αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του Αγώνα ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς του χρόνου τον Σεπτέμβρη!

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του BeActive Hellas, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.