SYRATHLON 2019: Πολύζος, Μπιτάδος για πρώτη φορά αντίπαλοι !

Τεράστια ονόματα του ελληνικού αθλητισμού... προθερμαίνονται ήδη στα γραφικά σοκάκια της Ερμούπολης!

SYRATHLON 2019: Πολύζος, Μπιτάδος για πρώτη φορά αντίπαλοι !

Πανέτοιμοι να κάνουν τον άθλο τους στη Σύρο είναι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες! Mόνο λίγες ώρες απέμειναν πριν δοθεί η εκκίνηση στο Νησάκι της Ερμούπολης για τα δύο μεγάλα αθλητικά events του SYRATHLON 2019 την Κυριακή (30/6): Το Olympic Distance Triathlon (9:00 π.μ.) και το Spint Distance Triathlon (9:10 π.μ.). Τεράστια ονόματα του ελληνικού αθλητισμού... προθερμαίνονται ήδη στα γραφικά σοκάκια της Ερμούπολης!

Στην Ολυμπιακή απόσταση, ο Χρήστος Γαρέφης, «κεφάλαιο» του ελληνικού αθλητισμού, με καριέρα δεκαετιών, ως αθλητής και προπονητής, σε τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα, είναι φαβορί για την πρώτη θέση! Απέναντί του θα βρει την Κυριακή (30/6), τον πρωταθλητή κολύμβησης Νίκο Σημαντήρα! Ο Ηλίας Καραθανάσης θα τα δώσει όλα για να μπει στην τριάδα και να ανέβει στο βάθρο του SYRATHLON 2019.

Η Αναστασία Τσουρουκτζή είναι το μεγάλο όνομα στις συμμετοχές στην Ολυμπιακή απόσταση των γυναικών, ενώ η αθλήτρια της υδατοσφαίρισης Νικόλ Καββαδία είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη από τις Ελληνίδες αθλήτριες. Από το Φοίνιξ ταξίδεψε η Κριστίνα Όστιν, ενώ τις δυνάμεις της θα μετρήσει στο SYRATHLON 2019 η Τζέιμι Σιμ από τον Χονγκ Κονγκ. Η Σιμ έχει προπονητή τον μισό Έλληνα – μισό Σκοτσέζο Φίλιππο Χατζή, ο οποίος ζει στην Οξφόρδη, αλλά περνά εδώ και 25 χρόνια τα καλοκαίρια του στη Σύρο.

Στο Sprint Triathlon, θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην Ιστορία, ένας από τους μεγάλους αθλητές του ελληνικού τριάθλου Παναγιώτης Πολύζος με το νέο «αστέρι» του αθλήματος Παναγιώτη Μπιτάδο. Ο 27χρονος Παναγιώτης Πολύζος από τη Θεσσαλονίκη έχει προπονητή τον Ironman Χρήστο Γαρέφη, ενώ τον 17χρονο Παναγιώτη Μπιτάδο από τη Λέσβο προπονεί ο «γκουρού» των προπονητών τριάθλου Βασίλης Κρομμύδας.

Η «μάχη» ανάμεσα στον Πολύζο και τον Μπιτάδο για την πρώτη θέση αναμένεται συναρπαστική, με τον Χρήστο Γαρέφη να προβλέπει πως η απόσταση μεταξύ τους στη γραμμή του τερματισμού, θα είναι μικρότερη του ενός λεπτού! Ο Συριανός τριαθλητής Νίκος Λυμπερόπουλος συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να πλασαριστεί ψηλά, ενώ θέση στη γραμμή της εκκίνησης θα πάρει και ο διάσημος σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Η Ironwoman Mάνια Μπίκοφ ανεβάζει το επίπεδο στο Sprint Triathlon γυναικών! Μετά τη συμμετοχή της στο Ironman της Χαβάης και μία σοβαρή εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, η έμπειρη τριαθλήτρια επιστρέφει δυναμικά! Η Μάνια Μπίκοφ και η εταιρεία που έχουν με το σύζυγό της Σπύρο Μητριτσάκη “Lifeguard Hellas” είναι υπεύθυνοι για την ναυαγοσωστική κάλυψη του SYRATHLON 2019. Για μια θέση στο βάθρο θα αγωνιστεί η εξαιρετική Στεφανία Πολυχρονιάδη, έχοντας απέναντί της τη Νεοζηλανδή Πόλα Λιουκ, σύζυγο του παρουσιαστή του SYRATHLON 2019 Jay Luke!

Πολλοί είναι αυτοί που θα αγωνιστούν σε ομάδες, με κάθε αθλητή να ολοκληρώνει από ένα άθλημα (κολύμπι, ποδηλασία, τρέξιμο) στο Sprint Relay.

H διοργάνωση ξεκίνησε με το «Καλωσόρισμα» των αθλητών το βράδυ της Παρασκευής στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ενώ το πρωί του Σαββάτου (29/6), πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Διάθλου, για παιδιά και έφηβους, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Το απόγευμα του Σαββάτου ακολουθεί ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 5χλμ, με εκκίνηση στις 18:00, από την πλατεία Μιαούλη, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου».

Tο SYRATHLON 2019 διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, με την υποστήριξη των Δρομέων Σύρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).