1ο Trikala City Run: Αθλητισμός και Πολιτισμός «τρέχουν» μαζί στα Τρίκαλα

Έτοιμο να κάνει πρεμιέρα είναι το 1ο Trikala City Run στις 5 Μαΐου, το οποίο είναι αφιερωμένο σε μεγάλους αθλητές και καλλιτέχνες της πόλης. 

1ο Trikala City Run: Αθλητισμός και Πολιτισμός «τρέχουν» μαζί στα Τρίκαλα

Οι πρωτοπόρες ιδέες στα Τρίκαλα έχουν γίνει συνήθεια και δεν εκπλήσσουν εύκολα. Αυτή όμως η πρωτοπορία έρχεται να ταράξει τα νερά και να σπάσει το κατεστημένο στις αθλητικές διοργανώσεις. Άλλωστε ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι άρρηκτα δεμένοι στην διαχρονική πορεία της πόλης των Τρικάλων.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού με την μακρόχρονη εμπειρία τους ξεκινούν από φέτος την διοργάνωση Trikala City Run έναν αγώνα δρόμου στα βήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού καθώς θα υπάρχουν και καλλιτεχνικά δρώμενα σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής.

Το 1ο Trikala City Run είναι αφιερωμένο στους δύο σπουδαίους Τρικαλινούς παγκόσμιους πρωταθλητές του στίβου Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα και στους μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Κώστα Βίρβο, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Γιώργο Σαμολαδά. Να σημειώσουμε ότι και η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι ορόσημο αφού στις 5 Μαΐου 1896 ιδρύθηκε ο ΓΣ Τρικάλων από τους ιστορικότερος συλλόγους της χώρας μας και ένας από τους διοργανωτές.

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης, όπως το μουσείο Τσιτσάνη, το Κουρσούμ Τζαμί, το Βαρούσι, το Φρούριο της πόλης, το ποτάμι με τις γέφυρές του και τις συνοικίες των δημιουργών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ https://trikalacityrun.gr/wp-content/uploads/2019/04/diadromi.jpg

Η «καρδιά» του αγώνα θα χτυπά στο Δημαρχείο της πόλης όπου θα γίνεται η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων δρόμου. Οι ώρες εκκίνησης και τα αντίστοιχα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στο 1ο Trikala City Run είναι:

9:45 200μ ΑΜΕΑ Ανδρών -Γυναικών
10.00 1000μ Αγοριών-Δημοτικού
10.10 1000μ Κοριτσιών – Δημοτικού
10.30 5000μ Ανδρών-Γυναικών

Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΓΣ Τρικάλων και ο ΓΑΣ Τρικάλων «Ο Ζευς» με τη συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ γίνονται στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.trikalacityrun.gr, από 01/04/2019 έως 20/04/2019

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ https://trikalacityrun.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1/

Περισσότερες πληροφορίες https://trikalacityrun.gr/

https://www.facebook.com/trikalacityrun/