Συναρπαστικό φινάλε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (pics, vid)

Με ένα σπουδαίο φινάλε ολοκληρώθηκε ο 123ος Μαραθώνιος της Βοστώνης, με τον Lawrence Cherono να κερδίζει τελικά την κούρσα. 

Συναρπαστικό φινάλε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (pics, vid)

Το πιο συναρπαστικό φινάλε που μπορεί να φανταστεί κανείς είχε ο φετινός, 123ος, Μαραθώνιος της Βοστώνης!

Κέρδισε ο Κενυάτης Lawrence Cherono με διαφορά μόλις δύο δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Αιθίοπα Lelisa Desisa!

Οι δύο σπουδαίοι δρομείς έδωσαν πραγματική μάχη για την πρώτη θέση ενώ και ο Kenneth Kipkemoi που τερμάτισε 3ος ήταν πίσω τους με διαφορά 8 δευτερολέπτων..

Οι τρεις τοπ μαραθωνοδρόμοι είχαν ξεχωρίσει από ώρα στην κούρσα και είχαν καταλάβει τις τρεις θέσεις του βάθρου. Το μόνο που έμενε να κριθεί ήταν η κατάταξή τους, κάτι που καθορίστηκε μόλις στα τελευταία μέτρα από τα 42.195 του αγώνα!

Μπαίνοντας στο τελευταίο μίλι πριν τον τερματισμό, ο Αιθίοπας πέρασε μπροστά από τους δύο Κενυάτες και προσπάθησε να πάρει έστω και σε αυτά τα τελευταία μέτρα κάποια μέτρα απόσταση από τον Cherono. Δεν τα κατάφερε.. Ο δρομέας από την Κένυα έκανε την αντεπίθεσή του κυριολεκτικά μόλις 15 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού και τελικά κατάφερε να κερδίσει!

2:07:57 ο χρόνος του Cherono, 2:07:59 ο χρόνος του Lelisa, 2:08:07 ο χρόνος του Kipkemoi.

«Δεν ήταν εύκολο αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό! Δεν είχα κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα Major Marathon. Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Ο κόσμος ήταν φανταστικός! Θα έρθω ξανά να τρέξω στη Βοστώνη», δήλωσε ο φετινός θριαμβευτής του αρχαιότερου μαραθωνίου στον κόσμο ο οποίος το 2018 κέρδισε τον Μαραθώνιο στο Άμστερνταμ και ήρθε 7ος στο Λονδίνο.

Στις γυναίκες μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η 28χρονη Worknesh Degefa από την Αιθιοπία με επίδοση 2:23:31. Πρόκειται για την 4η γρηγορότερη μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών με ατομικό ρεκόρ 2:17:41 το οποίο έχει κάνει στο Ντουμπάι. Στον μαραθώνιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγωνίστηκε μάλιστα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ενώ είχε άλλες 3 συμμετοχές στην ίδια κούρσα στο παρελθόν. Η απόφασή σε σύντομο χρονικό διάστημα να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είχε υψηλή δόση ρίσκου αλλά τελικά της βγήκε και με αυτή τη νίκη πήρε και το χρηματικό έπαθλο των 150.000 $.

Δεύτερη τερμάτισε η εκπληκτική Edna Kiplagat από την Κένυα με 2:24:13 και τρίτη η τοπ Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος Jordan Hassay με 2:25:20, η οποία επέστρεψε στους αγώνες μετά από ένα μακρύ διάστημα αποχής λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Όσο για την περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης Desire Linden, ήρθε στην 5η θέση με επίδοση 2:26:59. Η Linden πέρσι έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που κέρδιζε το αγώνα από το 1985 και μάλιστα υπό τις χειρότερες καιρικές συνθήκες που έχει διεξαχθεί ποτέ ο Μαραθώνιος της Βοστώνης με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, χιονόνερο και ισχυρούς ανέμους. Η Linden το Νοέμβριο έτρεξε και στη Νέα Υόρκη και ήρθε 6 με 2:27:51.