Έρχεται νέο ρεκόρ συμμετοχών στον αυθεντικό μαραθώνιο (pic)

Ο ΣΕΓΑΣ αυξάνει τον αριθμό των συμμετοχών κατά 1.500, ενώ στόχος είναι το 2026 να ξεπεράσουν τους 80.000!

Έρχεται νέο ρεκόρ συμμετοχών στον αυθεντικό μαραθώνιο (pic)

Ένα νέο μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών προδιαγράφεται για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα στην αυθεντική διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, αυξάνεται το όριο των συμμετοχών στις 20.000 από τους 18.500 δρομείς που αγωνίστηκαν το Νοέμβριο του 2018 στην 36η διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι φέτος οι συμμετοχές ακόμα και για την απόσταση των 42.195 μέτρων έκλεισαν σχεδόν δύο μήνες πριν την εκκίνηση του αγώνα, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται οι δρομείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που θέλουν να αγωνιστούν στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Μαραθώνιος!

Επιπλέον, ο αγώνας των 10 χλμ θα διεξαχθεί την παραμονή του Αυθεντικού Μαραθωνίου, δηλαδή το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους διοργανωτές να αυξήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εγγραφές.

Επίσης δεν θα διεξαχθούν δύο, αλλά ένας πολύ μεγάλος αγώνας 5 χλμ με εκκίνηση νωρίς το πρωί της Κυριακής και φυσικά με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων.

Να σημειωθεί ότι συνολικά το 2018 οι εγγραφές σε όλες τις αποστάσεις ξεπέρασαν τις 55.000 και ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου Δρόμου, να ξεπεράσουν τις 80.000.

Όσοι πάντως θέλετε στην 37η διοργάνωση το Νοέμβριο του 2019 να λάβετε θέση εκκίνησης και να ζήσετε την Αυθεντική Γιορτή Ζωής, να είστε έτοιμοι στις 18 Απριλίου το μεσημέρι όταν θα ανοίξει διαδικτυακά η σχετική φόρμα εγγραφών για να δηλώσετε συμμετοχή.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ