Ο Μαραθώνιος της Ρόδου δεν έχει να ζηλέψει τους αγώνες του εξωτερικού

O Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός, Βλάσης Καραβασίλης, μιλάει για τον μαραθώνιο της Ρόδου, που αποκτά περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο και αναφέρει τις ειδικές τιμές που υπάρχουν εκείνες τις μέρες σε ξενοδοχεία και μέσα μεταφοράς

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου δεν έχει να ζηλέψει τους αγώνες του εξωτερικού

Στην έκτη χρονιά διεξαγωγής βρίσκεται ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, που θα γίνει φέτος στις 14 Απριλίου και από την πρώτη χρονιά, το 2014, έχει πολλούς φανατικούς φίλους που συμμετέχουν ανελλιπώς στην διοργάνωση.

Ένας από αυτούς είναι ο Βλάσης Καραβασίλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός, που θα τρέξει και φέτος και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα: «O Μαραθώνιος της Ρόδου είναι από τους παλαιότερους αγώνες στην ελληνική επαρχία και συνεχίζει να διεξάγεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και με πολύ καλή φιλοξενία, σε αυτό το πανέμορφο νησί. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού και γίνεται με πολύ αγάπη και μεράκι από όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής».

Ο Βλάσης Καραβασίλης που ήταν νικητής του Μαραθωνίου Ρόδου το 2016, εξηγεί τα πλεονεκτήματα του αγώνα: «Καταρχάς είναι μία πολύ όμορφη διαδρομή. Επίσης η Οργανωτική Επιτροπή κανονίζει και κάνει ειδικές τιμές, στα αεροπλάνα, στα πλοία καθώς και στα ξενοδοχεία και είναι εύκολο να ταξιδέψεις ως εκεί και να πάρεις μέρος. Ακόμα, μέσω του Μαραθωνίου, σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις ένα υπέροχο νησί, όπως είναι η Ρόδος».

Για τον Πρόεδρο του Τελμησσού, σημαντικό ρόλο παίζει και η αγάπη και η φιλοξενία που προσφέρουν οι Ροδίτες: «Ο Τελμησσός μετέχει κάθε χρόνο στο Μαραθώνιο της Ρόδου, είναι η έκτη φορά αυτή που θα πάμε στη Ρόδο για να πάρουμε μέρος σε όλα τα αγωνίσματα, καθώς μέλη μας θα τρέξουν και στα 5 και στα 10 χλμ.. Αγαπάμε τους Ροδίτες, τους στηρίζουμε, μας στηρίζουν και αυτοί και θα είμαστε και πάλι εκεί».

Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 31 Μαρτίου

Η αντίστροφη μέτρηση για την εγγραφή στον Μαραθώνιο της Ρόδου έχει ξεκινήσει καθώς δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά ως τις 31 Μαρτίου, στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο ΑΝΤ1 Satellite.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes