Η Πρωταπριλιά του 2018 δεν ήταν ψέμα για τον Ντάνιελ Ρότιτς!

Την Πρωταπριλιά του 2018 στη Θεσσαλονίκη θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή ο Ντάνιελ Ρότιτς.

Η Πρωταπριλιά του 2018 δεν ήταν ψέμα για τον Ντάνιελ Ρότιτς!

Ο λόγος για τον μόλις 20 ετών δρομέα από την Κένυα που πρώτος έκοψε κορδέλα στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και μάλιστα στην πρώτη του προσπάθεια στην απόσταση των 42.195μ του μαραθωνίου δρόμου!

Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο όνειρο αμέτρητων παιδιών στη χώρα του. Να τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν διεθνή Μαραθώνιο οπουδήποτε στον κόσμο και αν καταφέρουν να τον κερδίσουν προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική, καλύτερη ζωή..

Ο Ντάνιελ Ρότιτς λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του μπροστά στο Λευκό Πύργο μίλησε στο ΦΩΣ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Παρότι αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε μαραθώνιο το πίστευα ότι θα κερδίσω. Ωστόσο η ζέστη με δυσκόλεψε αρκετά. Θα μπορούσα να κάνω και καλύτερο χρόνο με διαφορετικές καιρικές συνθήκες νομίζω. Είμαι ευτυχισμένος που κέρδισα», δήλωσε ο ταλαντούχος δρομέας που τερμάτισε με χρόνο 2:16:03 και πλέον αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον στο αγώνισμα του μαραθωνίου δεδομένου ότι ηλικιακά είναι πολύ μικρός.

Το ταλέντο του στις μεγάλες αποστάσεις είχε φανεί και από τις σημαντικές επιδόσεις του σε αγώνες 10 χλμ και ημιμαραθωνίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Πόρτο της Πορτογαλίας τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:00:59 και τον Ιούνιο του 2017 στη Γαλλία σε αγώνα 10χλμ πέτυχε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 30:16.

Αλλά και λίγους μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο του 2017, στον Ημιμαραθώνιο της Κοπεγχάγης στη Δανία έφτασε στον τερματισμό με χρόνο 1:02:14.

Πλέον είναι βέβαιο ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να συμπεριληφθεί στη λίστα των ελίτ δρομέων και σε έναν επόμενο Διεθνή Μαραθώνιο και ο ίδιος κρατά πια την ευκαιρία στα ..πόδια και τα ..πνευμόνια του για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Με …όραμα και ελπίδα η Μαρία Πολύζου στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκε με τον συνεργάτη του Φωτός Νίκο Αρμένη και την κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου Μαρία Πολύζου!

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος αγωνίστηκε και τερμάτισε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στέλνοντας μαζί με περίπου 15 δρομείς της ομάδας της, της Marathon Team Greece, ηχηρό μήνυμα προσφοράς για τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» !

Η Μαρία Πολύζου τερμάτισε μάλιστα με καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα της πέρυσι αλλά κυρίως δήλωσε χαρούμενη για τις πολλές εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών που πραγματοποιήθηκαν αυτό το τριήμερο με αφορμή τον Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη!

Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν ο πρώτος από τους δύο μαραθωνίους που θα αγωνιστεί φέτος τον Απρίλιο η Μαρία Πολύζου, καθώς η σπουδαία Ελληνίδα δρομέας θα τρέξει με όραμα και ελπίδα και τα 42.195 μ στην Ρόδο στις 29 του μηνός.