Λάβετε θέσεις στον 3ο Piraeus Night Run/walk

Στις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση

Λάβετε θέσεις στον 3ο Piraeus Night Run/walk

Χιλιάδες δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος και φέτος στον βραδινό αγώνα «Piraeus Night Run» που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δρόμοι από το Καραϊσκάκη μέχρι το Μικρολίμανο και πίσω στο φαληρικό γήπεδο θα γεμίσουν χαμόγελα ανθρώπων που θα ενισχύσουν την προσπάθεια των διοργανωτών για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ενδομητρίωση.

Πάνω από 2000 άνθρωποι θα τρέξουν προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα για την γυναικεία υγεία και να «σπάσουν τη σιωπή» για την πάθηση της ενδομητρίωσης που δοκιμάζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια γυναικολογική πάθηση που προσβάλλει 1 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως, ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα.

Το Κίνημα Endomarch Worldwide δραστηριοποιείται σε 63 χώρες με στόχο την ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις.

Ο αγώνας για αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό διοργανώνεται από την AμΚΕ “AWARE” και το Endomarch Greece στο πλαίσιο του Endomarch Worldwide υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και τη στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Είναι ένας αγώνας δρόμου που έχει μπει στο καλεντάρι των αθλητικών δρώμενων της πόλης μας. Θέλουμε να στηρίξουμε το μήνυμα της παγκόσμιας εκστρατείας για την ενδομητρίωση η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο, χωρίς συχνά να το γνωρίζουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του αγώνα και συνεχάρη τον γιατρό Γιώργο Χείλαρη ο οποίος είναι επικεφαλής του κινήματος κατά της ενδομητρίωσης στην Ελλάδα, καθώς και τη σύζυγό του Τζωρτζίνα.

Με αυτόν τον αγώνα ο Πειραιάς γίνεται μέρος ενός δικτύου 63 πόλεων σε όλο τον κόσμο που διοργανώνουν αντίστοιχο δρομικό γεγονός και ο κ. Μώραλης απηύθυνε προσκλητήριο στους δρομείς να πάρουν μέρος δίνοντας από την πλευρά του την υπόσχεση ότι του χρόνου η διαδρομή θα είναι ακόμα πιο όμορφη καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο Μικρολίμανο.

Η Γενική Διευθύντρια της ΑμΚΕ “AWARE” Τζωρτζίνα Χείλαρη ανέφερε ότι οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή την πάθηση πονάνε και δεν έχουν που να απευθυνθούν εξηγώντας ότι η λέξη «ενδομητρίωση» δεν υπήρχε πριν από τρία χρόνια καθώς κανείς δεν την γνώριζε. «Προσπαθούμε λοιπόν μέσω αυτού του αγώνα να ευαισθητοποιήσουμε όλον τον κόσμο και να μάθουν γι’αυτήν την ασθένεια», σημείωσε.

«Είναι πολύ σημαντική η έγκυρη και η σωστή διάγνωση», δήλωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης και αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη η οποία θα συμμετάσχει για τρίτη χρονιά ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης και αθλήτρια του Ολυμπιακού Κέλλυ Αραούζου τόνισε πως θα στηρίξει όσο μπορεί την προσπάθεια των διοργανωτών για ενημέρωση.

«Πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή μας, να μιλήσουμε ανοικτά για τα θέματα που απασχολούν την υγεία των γυναικών. Η ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη τέτοιων προβλημάτων», σημείωσε η Πανελληνιονίκης Πρωταθλήτρια Κολύμβησης και αθλήτρια του Ολυμπιακού Μελίνα Τροχαλάκη ενώ η Γενικής Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη είπε ότι ο αγώνας στέλνει το μήνυμα της πρόληψης και της εξέτασης που είναι η αρχή και το τέλος για κάθε πρόβλημα στην υγεία μας.

«Υπάρχει κάτι που είναι καλύτερο από το τρέξιμο. Είναι το τρέξιμο γγια καλό σκοπό», τόνισε ο Διευθυντής sports marketing της Asics και δρομέας Γιώργος Μυζάλης ο οποίος έχει αγωνιστεί τις προηγούμενες χρονιές και έχει κερδίσει τον αγώνα των 10 χλμ.

Πληροφορίες για τον αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής στο site: www.endomarch.gr