Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Πέρασαν το όριο Τζατζιμάκης- Φιάσκα

Ο Γιώργος Τζατζιμάκης και η Όλγα Φιάσκα θα δώσουν κανονικά το παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U23 που θα γίνει στην Σουηδία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Πέρασαν το όριο Τζατζιμάκης- Φιάσκα

Στόχος επετεύχθη για τον Γιώργο Τζατζιμάκη, ο οποίος στον πρώτο αγώνα του για τη θερινή σεζόν «έπιασε» το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου κάτω των 23 ετών που θα διεξαχθεί το διάστημα 11-14 Ιουλίου στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο νεαρός αθλητής κατέλαβε την έβδομη θέση στα 20 χιλιόμετρα στο μίτινγκ βάδην του Λουγκάνο με επίδοση 1.25.46, ενώ παράλληλα βελτίωσε και το ατομικό ρεκόρ του (1.30.25). Ο αθλητής του Ηλία Γκαραβελα, ο οποίος αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία των Νέων, πέτυχε τη δεύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στην ίδια απόσταση ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ακυρώθηκε στο 16ο χιλιόμετρο, σε έναν αγώνα που δεν αποτελούσε στόχο για τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά μόνο προπονητικό πέρασμα.

Η Όλγα Φιάσκα θα δώσει και εκείνη κανονικά το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών που θα διεξαχθεί στο Μπόρας της Σουηδίας το διάστημα 18-21 Ιουλίου. Η νεαρή αθλήτρια έλαβε σήμερα μέρος στο διεθνές μίτινγκ βάδην του Λουγκάνο και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 10 χιλιόμετρα σε 48.29, με αποτέλεσμα να «πιάσει» το όριο για το Ευρωπαϊκό, για τη συμμετοχή στο οποίο απαιτούνταν μια επίδοση καλύτερη από το 49.32.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ