Γκούρλιας και Καρακατσάνη κέρδισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου

Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ) είναι ο νέος πρωταθλητής ανώμαλου δρόμου στην Ελλάδα! Ο ταλαντούχος δρομέας κέρδισε σήμερα στον αγώνα (10χλμ) που έγινε στα Τρίκαλα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς οι αθλητές αγωνίστηκαν σε χιονισμένο τερέν!

Γκούρλιας και Καρακατσάνη κέρδισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου

Ο 23χρονος αθλητής Μάρκος Γκούλιας ήρθε πρώτος με επίδοση 30:53, με δεύτερο τον Πανελληνιονίκη Μαραθωνοδρόμο 2018 Κώστα Γκελαούζο (ΠΑΟ) με 31:19 και τρίτο τον Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ) με διαφορά ενός δευτερολέπτου, 31:20.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος! Μέχρι το 6ο χλμ πηγαίναμε μαζί με τον Κώστα. Μετά έκανα μια αλλαγή και στα τελευταία χλμ επιτάχυνα», δήλωσε Μάρκος Γκούρλιας στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα μέσω διαδικτύου που έκανε ο ΣΕΓΑΣ.

Ο νεαρός δρομέας πέρσι είχε τερματίσει στη 2η θέση ενώ με τη φετινή του νίκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο δεύτερος αθλητής που καταφέρνει να έχει στην καριέρα του νίκες σε όλες τις κατηγορίες ανώμαλου δρόμου, κάτι που είχε πετύχει μέχρι σήμερα μόνο ο Χρήστος Παπαχρήστος. Μάλιστα ο Μάρκος Γκούρλιας έχει συνολικά περισσότερες νίκες από κάθε άλλον δρομέα στον ανώμαλο δρόμο και συγκεκριμένα 7 (2 παίδων, 1 εφήβων, 3 νέων, 1 ανδρών).

Μιλώντας για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ο Μάρκος Γκούρλιας είπε ότι υπήρχαν λακούβες με λάσπη όπου οι δρομείς γλιστρούσαν και το έδαφος πιο βατό στα σημεία που ήταν πετρώδες.

«Ήταν μια διαφορετική εμπειρία. Να έχω υγεία να αγωνίζομαι κάθε χρόνο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη ο οποίος έχει ως επόμενο μεγάλο στόχο να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο στα 5 χλμ. «Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτω από 13:40» δήλωσε ενώ ανέφερε ότι στις 12 Μαρτίου θα ξεκινήσει προετοιμασία για ένα δίμηνο σε υψόμετρο στο Μαρόκο.

Στον αγώνα των ανδρών αγωνίστηκαν 77 δρομείς μεταξύ των οποίων όλα τα μεγάλα ονόματα των Ελλήνων πρωταθλητών στις μεγάλες αποστάσεις.

Στις γυναίκες (8χλμ) η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ) θριάμβευσε! Πήρε κεφάλι από πολύ νωρίς στην κούρσα και «κάλπασε» φτάνοντας άνετα πρώτη στον τερματισμό! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε με επίδοση 28:28 με δεύτερη την Πανελληνιονίκη Μαραθωνοδρόμο 2018 Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ) με 28:50 και τρίτη την περσινή νικήτρια Ανθή Κυριακοπούλου (ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ) με 28:58.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Στον ανώμαλο έχω να κερδίσω από το 2011. Ήμουν καλά και είπα να μπω μπροστά και ό,τι γίνει», δήλωσε η Αναστασία Καρακατσάνη η οποία ανέφερε ότι στα σημεία που υπήρχε αρκετή λάσπη επέλεγε να τρέχει πιο δεξιά στο τερέν, εκεί που υπήρχε χιόνι γιατί εκεί δεν γλιστρούσε. Όσο για τον επόμενο στόχο της, δήλωσε ότι είναι ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας στις 17 Μαρτίου.

Στην κατηγορία των νέων γυναικών (6 χλμ) νέα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ευστρατία-Μιχαέλα Φιάσκα (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) με 31:15. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Δόβρου (ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ) με 31:53 και στην τρίτη θέση η περσινή νικήτρια Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) με 32:18.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου διεξάγεται από το 1907 και η φετινή ήταν η 95η διοργάνωση.