Πάνω από 23.000 δρομείς στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Την πεποίθηση ότι ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα γίνει στις 17 Μαρτίου, θα αποτελέσει μια ανοιξιάτικη γιορτή για την πόλη εξέφρασαν οι διοργανωτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πάνω από 23.000 δρομείς στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος θα γίνει στις 17 Μαρτίου και κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της χορηγού εταιρείας ERGO, Θεόδωρος Κοκκάλας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Αθήνας, Ελένη Μυριβήλη, ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΔΑ, Βασίλης Μηνούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, και ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Βαγγέλης Παπαποστόλου.

Πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της άνοιξης και το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας!

Κάθε χρόνο σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 3χλμ, 5 χλμ). Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται και φέτος και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό δρομέων από το εξωτερικό.

Είναι ένας αγώνας που μεγαλώνει σταθερά χρόνο με το χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ενόψει του αγώνα.

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 23.000 συμμετοχές και είναι επίσης σημαντικό ότι θα ξεπεράσουμε τις 500.000 και ενδεχομένως τις 600.000 συμμετοχές από το εξωτερικό. Δρομέων που θα ταξιδέψουν όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από τις ΗΠΑ για να τρέξουν στους δρόμους της πόλης μας», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί στην αφετηρία της ανοιξιάτικης δρομικής ή και τουριστικής δραστηριότητας οποιουδήποτε θέλει να πάρει μέρος σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα και ταυτόχρονα να επισκεφτεί μία από τις ομορφότερες και ιστορικότερες πόλεις του κόσμου.

«Για να γίνει αυτό πραγματικότητα απαιτείται ο Ημιμαραθώνιος να εξελιχθεί σε μία ανοιξιάτικη γιορτή του οποίου θα αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο αλλά δεν θα είναι το μόνο. Θα πρέπει να συνδεθεί με δράσεις πολιτισμού, με τις τέχνες, την υγεία και την άσκηση», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των συνδιοργανωτών , του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΟΤ καθώς και των χορηγών.

«Όταν ήμουν μαθήτρια δεν είχα αφίσες κάποιων σταρ στο δωμάτιό μου, ούτε ήμουν αθλήτρια. Η αφίσα που είχα ήταν μια φωτογραφία από τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Ο Ημιμαραθώνιος δίνει στην Αθήνα μια άλλη εικόνα, σύγχρονη και δυναμική και αυτό συμβαίνει σε περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη λόγων του χειμώνα», δήλωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Μυριβήλη.

«Ο Ημιμαραθώνιος ανεβαίνει δυνατά στην κατάταξη των διεθνών αθλητικών γεγονότων. Μετατρέπεται σε σταθερό σημείο συνάντησης όλο και περισσότερων δρομέων και όλο και περισσότερων τουριστών που δίνουν ραντεβού στην Αθήνα στις αρχές της άνοιξης. Η Αθήνα δεν αποτελεί πια ενδιάμεσο σταθμό για διάλειμμα, αλλά ταξιδιωτικό προορισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης ενώ από την Περιφέρεια ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου είναι ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας.

«Πρέπει να μετατρέψουμε τους δρόμους σε στάδιο και τα πεζοδρόμια σε κερκίδες. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε στο πλευρό μας έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών αλλά και ανθρώπων από τους συνεργαζόμενους φορείς που στηρίζουν το όλο εγχείρημα με στόχο βέβαια την επίτευξη μιας άρτιας από τεχνικής άποψης διοργάνωσης», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου.