Συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου

Στις 3 Μαρτίου  και για 6η συνεχόμενη φορά θα γίνει ο Μαραθώνιος Ναυπλίου που προσελκύει χιλιάδες αθλητές.

Συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου

«Ελάτε στο Ναύπλιο για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης» ,είναι το μήνυμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου του Ναυπλίου που θα διεξαχθεί για 6η χρονιά στις 3 Μαρτίου.

Ο αγώνας που προσελκύει κάθε χρόνο κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες πρωταθλητές δρομείς αντοχής και χιλιάδες αθλούμενους, περιλαμβάνει εκτός από την απόσταση των 42195 μέτρων, και εκείνες του ημιμαραθωνίου, των 5 και των 2,5 χλμ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί δημιουργήσαμε ένα θεσμό λόγω της διάρκειας και της αποδοχής του κόσμου. Δημιουργήσαμε ένα γεγονός που μπορεί να ακουμπήσει τον άνθρωπο από πολλές πλευρές. Είναι ένας αγώνας για όλους τους δρομείς, είτε στα 42 χλμ, είτε στις μικρότερες αποστάσεις, αλλά κι ένα γεγονός με πολλές παράλληλες δράσεις με ιδρύματα, συλλόγους και θεσμούς», δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Παρόντες ήταν σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, πρωταθλητές στο τρίαθλο και εξαιρετικοί μαραθωνοδρόμοι, όπως ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Ντενίζ Δημάκη καθώς και η πρωταθλήτρια στους δρόμους αντοχής Ζωή Ανδρικοπούλου.

Και για τους τρεις δεν είναι η πρώτη φορά που θα τρέξουν σε έναν από τους αγώνες του Μαραθωνίου του Ναυπλίου.

«Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρω μέρος. Η πρώτη ήταν πέρσι, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχα και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ και τώρα να τρέξω, καθώς είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω συμμετάσχει», δήλωσε η Ζωή Ανδρικοπούλου.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 στηρίζει το «Όραμα Ελπίδας» και τη δρομική ομάδα Finish Liners που δημιουργεί και συνοδεύει μέλη του MDA HELLAS (άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις) σε αγώνες.

«Η συμπαράστασή σας στο έργο του συλλόγου μας και η συμμετοχή σας στη μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, είναι για μας πολύτιμη, τόσο για την συμβολική όσο και για την ουσιαστική σημασία της», τόνισε στη δική της παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου η Γ.Γ του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ινώ Κωνσταντοπούλου διαβάζοντας μήνυμα της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων) και του ΠΣΑΤ.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο Γιάννης Μπόλας τόνισε ότι η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε στον Μαραθώνιου Ναυπλίου και τον έβαλε υπό την αιγίδα του, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει και έχει συμβεί σε λίγους αγώνες στην Ελλάδα.

Ο αγώνας έχει και εκπαιδευτική πλευρά με την παρουσία του Πανεπιστημίου Harvard και πολιτιστική πλευρά καθώς με τη συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδος διοργανώνονται ξεναγήσεις και άλλες παρόμοιες δράσεις στο Νομό.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου από το Ερρίκος Ντυνάν, πρόγραμμα ανακύκλωσης και εορταστικό – μουσικό πρόγραμμα.
Καθοριστική είναι φυσικά όπως σε όλους τους αγώνες η συμμετοχή των εθελοντών.

«Βασιζόμαστε στη συμμετοχή των δημοτών μας για τους οποίους πρέπει να επισημανθεί ότι παίρνουν μέρος σε ποσοστό 10% του συνόλου της πόλης, ποσοστό που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μέρος», επισήμανε ο δήμαρχος Ναυπλιέων.

Οι εγγραφές για τον αγώνα συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της διοργάνωσης πατήστε ΕΔΩ