Ο υπεραθλητής Γιαννάκου έτρεξε 270 χιλιόμετρα στην έρημο! (pics)

Ο Μάριος Γιαννάκου ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο του κόσμου σε έρημο και έγινε ο νεότερος σε ηλικία που τερματίζει στον αγώνα της Αλ Μαρμούμ στο Ντουμπάι

Ο υπεραθλητής Γιαννάκου έτρεξε 270 χιλιόμετρα στην έρημο! (pics)

Ο Μάριος Γιαννάκου ξεπέρασε για δεύτερη φορά τα όριά του μέσα σε λίγους μήνες. Μετά τον μαραθώνιο σε χιόνι στο Ροβανιέμι, όπου διήνυσε κουβαλώντας ο ίδιος το έλκηθρό του για 150 χιλιόμετρα, ολοκλήρωσε την πιο σκληρή δοκιμασία της ζωής του, τον υπερμαραθώνιο στην έρημο Αλ Μαρμούμ, αγώνα 270 χιλιομέτρων σε 5 ημέρες, στο Ντουμπάι!

Ο ίδιος περιέγραψε τις στιγμές που έζησε πέντε μέρες μέσα στην έρημο, όπου κάλυψε τα 270 χιλιόμετρα, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας. “Τερμάτισα. 270 χιλιόμετρα στην έρημο για την Ελλάδα, για την οικογένεια μου, για την κοπέλα μου και για όλους εσάς που με πιστέψατε. Δε ξέρω αν μπορώ να σας περιγράψω τι πέρασα 5 μέρες αλλά ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου.

Σε αυτόν τον αγώνα έσπασα το παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ όντας ο μικρότερος αθλητής που τερματίζει στον μεγαλύτερο υπερμαθαραθωνιο ερήμου στον κόσμο αλλά μεγαλύτερη συγκίνηση από το να σηκώσω την γαλανόλευκη στην μέση του πουθενά δε θα νιώσω ποτέ ξανά!”, έγραψε στο instagram λίγες ώρες μετά τον τερματισμό του.

Με πιο… κρύο αίμα μια μέρα μετά ο Γιαννάκου έγραψε επίσης: “Η προσπάθεια είναι προσπάθεια μόνο όταν αρχίζει να πονάει, λέει ενα ρητό. Και επειδη με ρωτήσατε πολλές φορές τι σκεφτόμουν όλα αυτά τα χιλιόμετρα και συνέχιζα θα σας πω.

Συνολικά άκουσα πάνω από οχτώ φορές το βιβλίο “Η Επανάσταση" του Κρισναμούρτι, τρεις φορές τον "Προφήτη" του Γκιμπράν και μια οχτάωρη ομιλία του Έλιο Ντάνα.

Επίσης έβλεπα φωτογραφίες των δικών μου ανθρώπων και έφερνα στο μυαλό μου ανθρώπους που με πίστεψαν αλλά και αυτούς που δεν με πίστεψαν.

Με τον καιρό έμαθα να διαχειρίζομαι την ψυχοσύνθεσή μου, να οργανώνω την σκέψη μου και να κάνω το επόμενο βήμα. Και ξανά το επόμενο. Και μέσα στην χαοτική πνευματική αταξία που σε οδηγεί προς τον εύκολο δρόμο της εγκατάλειψης υπάρχει ένα ανθρωπάκι μέσα σου που μπορεί να υψώσει ανάστημα και να σε κάνει να τα καταφέρεις”.

Νεανική ομάδα σπρίντερ, έτοιμη για όλα!

Μια νεανική, αλλά δυνατή ομάδα σπρίντερ προπονείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά υπό το βλέμμα του προπονητή Χρήστου Κατσίκα.

Οι Σωτήρης Γκαραγκάνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μαρκέλλα Παπανδρέου και Εμμανουέλα Καρυάμπα πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους με στόχο τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

“Τα παιδιά έχουν δέσει πολύ καλά μεταξύ τους. Έχουν διάθεση και όρεξη να δουλέψουν και αυτό τους κάνει κάθε μέρα και καλύτερους. Θα έχουν συμμετοχή στους αγώνες του χειμώνα και τα μέχρι τώρα δείγματα, που μου έχουν δώσει, μου επιτρέπουν να πω πως θα κάνουν καλή σεζόν. Πιθανότατα θα ξεκινήσουμε στην δεύτερη ημερίδα του Αγίου Κοσμά, ενώ θα συμμετάσχουμε και στους αγώνες του ΣΕΦ”, επεσήμανε ο Κατσίκας, προπονητής του ΟΦΚΑ Οδυσσέα.

Ο Γκαραγκάνης τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Νέων και σύμφωνα με τον προπονητή του θα είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: “Την περσινή σεζόν παρά τον σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός, κατάφερε να τρέξει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θεωρώ πως φέτος θα είναι σε θέση να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να είναι ένας από τους Ελληνες κορυφαίος σπρίντερ σε επίπεδο Ανδρών. Παράλληλα πιστεύω πως μπορεί να κάνει και καλό 200άρι. Ο Παπαδόπουλος και η Καρυάμπα θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ η Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είναι Κορασίδα αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες στους δρόμους ταχύτητας”.

Ο Γκαραγκάνης βελτίωσε στη διάρκεια της σεζόν το ατομικό του ρεκόρ, με αποκορύφωμα το 10.58 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων στην Λάρισα, ενώ ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100 μ. που έτρεξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε. Στην ίδια αποστολή μετείχε και ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΑΟ Ρόδου η Καλλιπάτειρα), που στη θερινή σεζόν σημείωσε 10.82 στα 100 μέτρα.

Η Καρυάμπα το 2018 ήταν τρίτη στις νεανίδες στα 100 μ. με 12.10 ατομικό ρεκόρ, ενώ η 16χρονη Παπανδρέου έκλεισε τη χρονιά ως δεύτερη στις κορασίδες με 12.26.