Ρεκόρ σε όλα πέτυχε ο Μαραθώνιος της Λάρνακας

«Έσπασαν» όλα τα ρολόγια στον Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας! Μόλις στη 2η χρονιά διεξαγωγής του ο Radisson Blu Larnaka Marathon αναδεικνύεται πλέον σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και σημαντικούς αγώνες στο δρομικό καλεντάρι!

Ρεκόρ σε όλα πέτυχε ο Μαραθώνιος της Λάρνακας

Συνολικά περίπου 7500 δρομείς έλαβαν μέρος σε όλες τις αποστάσεις καθώς εκτός του Μαραθωνίου έγιναν παράλληλοι αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10 χλμ, 5 χλμ, και 1000 μέτρων για παιδιά.

Η Λάρνακα κυριολεκτικά πλημμύρισε από δρομείς, στην πλειοψηφία τους Κύπριους και Έλληνες αλλά και από άλλες 40 χώρες!

Στην απόσταση των 42.195 μέτρων θριάμβευσε δρομέας από τη μακρινή Αργεντινή!

Ο Εδουάρδο Ραφαέλ Λετζίνα έκοψε πρώτος την κορδέλα τερματισμού με ρεκόρ διαδρομής 2:38:21!

Και στις γυναίκες κέρδισε αθλήτρια από το εξωτερικό. Η Ίνα Προντάν από την Ουκρανία τερμάτισε πρώτη με χρόνο 3:49:10!

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου! Η πολυνίκης και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου (2:33:40), μόλις μία εβδομάδα μετά τον τερματισμό της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα, αγωνίστηκε και τερμάτισε και σε αυτόν της Λάρνακας με χρόνο κάτω από 3 ώρες και 50 λεπτά! Συγκεκριμένα έκανε 3:49:10 ενώ στο Καλλιμάρμαρο, ακριβώς την προηγούμενη Κυριακή, είχε τερματίσει με επίδοση 3:55!

Στον ημιμαραθώνιο κέρδισαν ο Εύαγγελςο Μαλιόγλου με 1:11:29 και η Στέλλα Χριστοφόρου με 1:21:47.

Στον αγώνα των 10 χλμ πρώτος άντρας αναδείχθηκε ο Γιώργος Μίνος με 31:16 και πρώτη γυναίκα η Κύπρια Νταγκμάρα Χαντζλίκ με 35:43 με δεύτερη την Ζωή Ανδρικοπούλου που τερμάτισε σε χρόνο 39:07.

Στα 5 χλμ κέρδισε άνετα τον αγώνα ο Χρήστος Καλλίας με 14:44 και στις γυναίκες ανέβηκαν στον βάθρο η Αθηνά Κοϊνη με 16:38, η Αναστασία Μαρινάκου με 16:54 και η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και τερμάτισε με χρόνο 18:15!

Πέρα όμως από τις επιδόσεις και τα ρεκόρ, ξεχώρισαν τα χαμόγελα των δρομέων στους τερματισμούς και ο επαγγελματισμός των διοργανωτών οι οποίοι, με επικεφαλής των εκτελεστικό διευθυντή του αγώνα Κώστα Ντάλτα, μέσα σε μόλις δύο χρόνια έστησαν έναν Διεθνή Μαραθώνιο υψηλών προδιαγραφών στη Λάρνακα.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή ήταν για τον Μαραθώνιο της Λάρνακας και την όμορφη πόλη της Κύπρου η άφιξη την Πέμπτη το απόγευμα της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου και η λαμπαδηδρομία που ακολούθησε από το Κύπριο Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.