Γκελαούζος και Πετρουλάκη οι φετινοί Πανελληνιονίκες Μαραθωνοδρόμοι

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη αναδείχθηκαν πανελληνιονίκες μαραθωνίου δρόμου 2018 με τις νίκες τους σήμερα στο Παμελληνιο Πρωτάθλημα.

Γκελαούζος και Πετρουλάκη οι φετινοί Πανελληνιονίκες Μαραθωνοδρόμοι

Στους άντρες ανέβηκε στο βάθρο ακριβώς η ίδια τριάδα σπουδαίων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων και μάλιστα ακριβώς με την ίδια σειρά.

Ο Κώστας Γκελαουζος διατήρησε τα σκήπτρα κόβοντας καταχειροκροτούμενος πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο με ατομικό ρεκόρ 2:21:54!

Στη δεύτερη θέση ήρθε ο καταπληκτικός Χριστόφορος Μερούσης απο τη Χίο με επίδοση 2:23:43 και τρίτος ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 2:23:53!

Στις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη θριάμβευσε στο ντεμπούτο της στην απόσταση του μαραθωνίου. Η σπουδαία αθλήτρια απο τη Σητεια πήρε το βάπτισμα της μαραθωνοδρόμου τερματίζοντας ως πρώτη Ελληνίδα και στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 2:46:07!

Εκπληκτική η εμφάνιση της Στεφανίας Λεοντιάδου η οποία μετά την εξαιρετική επίδοσή της 2:44:33 στις 16 Σεπτεμβρίου στον μαραθωνιο του Βερολινου, μπήκε και στον αυθεντικό μαραθωνιο και τερμάτισε στη 2η θέση με 2:48:53!

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε όπως πέρσι η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο με χρόνο 2:50:06.

Ξεχώρισαν επίσης ο καλύτερος Έλληνας δρομεας ορεινού τρεξίματος Δημήτρης Θεοδωρακάκος στην 4η θέση των ανδρών με 2:28:33, μπροστά απο τους Δημοσθένη Ευαγγελίδη, το Δήμο Μαγγίνα και τον Χαράλαμπος Πιτσόλη.

Στις γυναίκες εντυπωσίασε η κορυφαία Ελληνίδα τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη που τερμάτισε με χρόνο κάτω από τρεις ώρες! Έκανε 2:57:49 μόλις δυο εβδομάδες μετά από έναν ακόμη μαραθωνιο που έκανε στη Φρανκφούρτη στις 28 Οκτωβρίου!

Εκπληκτικό αγώνα έκανε και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου η οποία χθες έκλεισε τα 50. Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου και αυθεντικής διαδρομής εδώ και παραπάνω απο δυο δεκαετιες τερμάτισε με εξαιρετικη επίδοση κάτω απο 4 ωρες! Η σπουδαία Ελληνίδα αθλητρια έκανε 3:55:57 και ετοιμαζεται να τρέξει έναν ακόμη μαραθωνιο την επόμενη Κυριακή 18 Νοεμβρίου στη Λάρνακα! Στοχος της ειναι να τερματίσει και στους δυο μαραθωνιους στελνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης του συλλόγου «Όραμα Ελπιδα» με σκοπό την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών δοτων μυελου των οστών!