Αντίστροφη μέτρηση για τον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας

Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετράνε οι διοργανωτές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, αφού όλα πλέον είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας.

Αντίστροφη μέτρηση για τον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας

Σήμερα, Πέμπτη 8/11 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο κλειστό Γυμναστήριο Ταε Κβο Ντο, ενώ εκεί έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Ergo Marathon Expo» που θα φιλοξενείται στο γήπεδο μέχρι και το Σάββατο 10/11.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές όλα είναι έτοιμα για την προσεχή Κυριακή (11/11), όπου συνολικά θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο 55.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, εκ των οποίων οι 18.500 στο Μαραθώνιο, οι 17.000 στα 5 χλμ (αγώνες πρωί και απόγευμα), οι 9.000 στα 10 χλμ και οι υπόλοιποι στους υπόλοιπους αγώνες, ενώ μεγάλα θα είναι και τα οικονομικά οφέλη για την πόλη, όπου αναμένεται να «πέσουν» στην αγορά πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 96 αθλητές και 27 αθλήτριες, ενώ η ομοσπονδία έχει αποστείλει προσκλήσεις σε 14 ξένους αθλητές που θεωρούνται ότι είναι η ελίτ του αθλήματος (10 άνδρες και 4 γυναίκες).

Συνολικά αθλητές από 105 χώρες του κόσμου θα βρεθούν στην Ελλάδα για το κορυφαίο γεγονός, ενώ περισσότερα από 6.000 άτομα (εργαζόμενοι, εθελοντές κ.ά) θα συμμετάσχουν στα οργανωτικά προκειμένου να υπάρχει ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Κάνει... πρεμιέρα ο ύμνος του Μαραθωνίου!

«Από μία τυχαία συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον κ Θεοφάνους προέκυψε ο ύμνος του Μαραθωνίου. Τότε ειχε πει στον κ Θεοφάνους ότι αυτό που λείπει από την διοργάνωση είναι ένας ύμνος και προσφέρθηκε να τον συνθέσει. Έτσι θα έχουμε την πρώτη εκτέλεση την Κυριακή και τον ευχαριστούμε γιατί η μουσική μας ταξιδεύει», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κύριος Παναγόπουλος.

«Οι αθλητές τρέχουν στον αγώνα με την καρδιά τους. Το ίδιο έκανα κι εγώ για να γράψω τον ύμνο του Μαραθωνίου», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Θεοφάνους ο οποίος είναι ο συνθέτης του ύμνου.

Η πρωτοβουλία να «πρασινίσουν τα καμμένα»

Ο αγώνας φέτος διεξάγεται σε ιδιαίτερο κλίμα καθώς η διαδρομή περνάει κατά μήκος 4,5 χλμ από την περιοχή που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο γενικός συντονιστής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Παναγιώτης Δημάκος αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία «Δάσος Δρομέων» να πρασινίσει την Κυριακή το Καμμένο τμήμα της αυθεντικής διαδρομής.

«Να πρασινίσει εικονικά φέτος και του χρόνου κυριολεκτικά», σημείωσε ο κ. Παναγοπουλος.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε σε όλους τους δρομείς ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθώνιων Δρόμων Πάκο Μποράο που σταθερά τιμά με την παρουσία του καθε χρόνο τον Μαραθωνιο της Αθήνας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ιστορική σημασία της αυθεντικής διαδρομής και στην συνεργασία του με τον ΣΕΓΑΣ.