Μαραθώνιος: Μερούσης και Καραΐσκος στοχεύουν ξανά στο βάθρο

Το 2017 ο Μερούσης και ο Καραΐσκος ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου.

Μαραθώνιος: Μερούσης και Καραΐσκος στοχεύουν ξανά στο βάθρο

Το 2017 ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου. Ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα μαζί με τον νικητή Κώστα Γκελαούζο και αναμένεται το ίδιο να συμβεί και την προσεχή Κυριακή (11/11) στη διοργάνωση που γίνεται παράλληλα με τον 36ο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Μερούσης έχει αναδειχθεί άλλωστε τέσσερις φορές πρωταθλητής στο πρόσφατο παρελθόν και διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το βιογραφικό του με νίκες στη διοργάνωση.

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικά έμπειρο αθλητή, ο οποίος ξέρει καλά την αυθεντική διαδρομή, τις δυσκολίες της, αλλά και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει για να αντεπεξέλθει. Όλα αυτά του επιτρέπουν να έχει το δικαίωμα να σκέφτεται πως μπορεί να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Πριν από λίγες ημέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο δικέφαλο, το οποίο τον κράτησε λίγο πίσω και αυτό είναι το μόνο που μας προβληματίζει σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σταύρος Καρρές για τον 38χρονο δρομέα.

Αθλητής της λεγόμενης νέας γενιάς μαραθωνοδρόμων είναι ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος επίσης προπονείται με τον Σταύρο Καρρέ. Ο 30χρονος αθλητής, συμμετείχε τον Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, στην πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα.

«Ο Παναγιώτης για πρώτη φορά θα τρέξει δύο Μαραθώνιους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε αυτές τις συνθήκες. Παρόλα αυτά η προετοιμασία του έχει πάει πολύ καλά και θεωρώ πως, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Είναι ένας αθλητής που έχει την προοπτική να διεκδικήσει στο εγγύς μέλλον επιδόσεις στο 2.20.00», είπε ο προπονητής του.

Στον Μαραθώνιο της Αθήνας θα αγωνιστεί και η Σόνια Τσεκίνη, που και αυτή γυμνάζεται με τον Σταύρο Καρρέ. «Είχε έναν τραυματισμό που την κράτησε πίσω, ωστόσο θεωρώ πως μπορεί να έχει μια καλή παρουσία», συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ