Ντεμπούτο στα 42,195 μέτρα στον αυθεντικό Μαραθώνιο η Ελευθερία Πετρουλάκη

Η νικήτρια του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2018 και με συνεχείς διακρίσεις στα 5 και 10 χλμ κάνει ντεμπούτο στον Μαραθώνιο!

Ντεμπούτο στα 42,195 μέτρα στον αυθεντικό Μαραθώνιο η Ελευθερία Πετρουλάκη

Η Ελευθερία Πετρουλάκη από τη Σητεία παίρνει θέση εκκίνησης στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην απαιτητική απόσταση των 42,195 μέτρων.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ εξηγεί πως πήρε την απόφαση να τρέξει τον πρώτο της μαραθώνιο στην Αθήνα που η διαδρομή θεωρείται δύσκολη, και όχι σε κάποια άλλη διοργάνωση στο εξωτερικό.

«Είπα να κάνω την αρχή στο πιο δύσκολο, έτσι ώστε στη συνέχεια ότι κι αν κάνω να μου φανεί εύκολο, ωστόσο είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα», είπε η εξαιρετική δρομέας η οποία βέβαια έχει ζήσει το συναίσθημα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο αγωνιζόμενη σε μικρότερες αποστάσεις.

«Έχω τρέξει κάποιες φορές σε 5χλμ και 10χλμ. στο πλαίσιο του μαραθωνίου, όμως, όλοι μου λένε πόσο διαφορετικό είναι να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο μαραθώνιο. Με τον προπονητή μου (σ.σ. Τάκη Γερακό) είχα πει να κάνουμε τον πρώτο αγώνα την Άνοιξη, τελικά πήραμε την απόφαση να δοκιμάσουμε στην Αυθεντική και να ξεκινήσουμε στα δύσκολα, γιατί είναι ένας σπουδαίος αγώνας με μεγάλη προβολή», δήλωσε έχοντας πλέον μπει στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δηλώνει επίσης ότι έχει μιλήσει και με αρκετούς άλλους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στην αυθεντική διαδρομή και περιμένει πως και πώς να ζήσει τον παλμό του αγώνα, ειδικά στα τελευταία χλμ, όπου οι θεατές είναι περισσότεροι.

«Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς για τις δυσκολίες της διαδρομής, τα σημεία που πρέπει να προσέξω. Σίγουρα θα είμαι αρκετά επιφυλακτική και συντηρητική, αφού δεν έχω εμπειρία στο αγώνισμα. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τις ανηφόρες, που μου πηγαίνουν και ελπίζω στις κατηφόρες να είμαι σε θέση κυνηγήσω. Μου έχουν πει πως ο κόσμος στα τελευταία χιλιόμετρα παίζει καθοριστικό ρόλο και πραγματικά ανυπομονώ να το ζήσω», ανέφερε.

Όσο για το μεγάλο στόχο της στο εξής, φυσικά είναι η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020 στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.