O 36oς Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αυθεντικός!

Mαραθώνιοι υπάρχουν πολλοί. Αυθεντικός Μαραθώνιος ένας. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας! 

O 36oς Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αυθεντικός!

Ούτε μήνας δεν έχει απομείνει για την εκκίνηση του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου!

Πρόκειται για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πόλης και από τα κορυφαία – αν όχι το κορυφαίο – της χώρας!

Πολύ πριν την εκκίνηση όμως ο αγώνας έχει ήδη σημειώσει εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών!

Πάνω από 55.000 δρομείς θα λάβουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις εκ των οποίων 18.750 θα σταθούν πίσω από τη γραμμή των 42.195 μέτρων στον Μαραθώνα!

Ο Πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος σε συνέντευξη τύπου για το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου, τόνισε πως ο αγώνας εδώ και χρόνια έχει πάψει να αποτελεί απλώς ένα σημαντικό και μεγάλο γεγονός καθώς είναι η μαζικότερη εκδήλωση στην Ελλάδα και από τις μαζικότερες στην Ευρώπη.

«Πέρα από αυτό και πάνω από αυτό ο μαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε μεγάλη γιορτή. Αποτελεί το επίκεντρο ενός μεγάλου ενδιαφέροντος, συγκεντρώνει στην πόλη δρομείς από το εξωτερικό, τονώνει της οικονομίας της και γίνεται όχημα για τη διάδοση μηνυμάτων», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος που έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια στη μεταμόρφωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός!

Παράλληλα αναφέρθηκε στην φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι η οποία κατέκαψε οτιδήποτε πράσινο από το 13ο έως το 17ο χλμ της αυθεντικής διαδρομής.

«Δεν θα μπορούσε να λείπει η ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στο Μάτι, μετά τις φονικές φωτιές του Ιουλίου. Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστή συγκεκριμένη πρόταση, με συγκεκριμένη δράση, ώστε να ζωντανέψει η μαραθώνια διαδρομή, μεγάλος μέρος της οποίας έχει πληγεί», εξήγησε.

Όσο για το περιθώριο αύξησης των συμμετοχών στη μαραθώνια διαδρομή, τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα οι ενέργειες εκείνες που έχουν συζητηθεί με την περιφέρεια Αττικής και το δήμο Μαραθώνα προκειμένου να προχωρήσουν τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

«Οι εγγραφές έκλεισαν 1,5-2 μήνες πριν, κάτι μοναδικό! Οι συμμετοχές στα 5 χλμ έκλεισαν σε 45 λεπτά και στα 10 χλμ σε 24 ώρες. Είναι κάποια από τα ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης που ήρθαν με τη δουλειά ανθρώπων όπως ο Μάκης Ασημακόπουλος, ο Βαγγέλης Παπαστόλου που είναι η ψυχή της διοργάνωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Παναγιώτης Δημάκος.

«Υπάρχει η σκέψη την εκκίνηση να δώσει ένα άτομο-σύμβολο όπως ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί στις πυρκαγιές. Στο πρόσωπό του να τιμήσουμε όλους αυτούς που χάθηκαν», δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης διαβεβαιώνοντας πως οι διαδικασίες ώστε ο επόμενος αγώνας να έχει περισσότερους φιλοξενούμενους τρέχουν ταχύτατα.

«Η πόλη μας είναι το επίκεντρο της αυθεντικής διαδρομής με ιδιαίτερο συμβολισμό φέτος λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μαραθώνα. Οι δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές επιβεβαιώνουν στην πράξη την απήχηση και το κύρος που έχει διεθνώς ο Αυθεντικός Μαραθώνιος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος σε αριθμούς:

ΘΕΣΜΟΙ

Ένας Διοργανωτής: ο ΣΕΓΑΣ

Δύο Διεθνείς Εταίροι: η AIMSκαι η IAAF

Τρία+δύο πρόσωπα σύμβολα: α) o Ημεροδρόμος β) o Σπύρος Λούης γ) ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και επιπλέον οι Χάρης Βασιλάκος και Στέλιος Κυριακίδης.

Τέσσερις ενότητες δραστηριοτήτων: α) Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις, β) Εμπορικές Εκδηλώσεις, γ) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, δ) Αγώνες.

Τέσσερις ιστορικές εγκαταστάσεις: α) Ιστορική Εκκίνηση στο Μαραθώνα, β) Τύμβος Μαραθωνομάχων, γ) Ζάππειο Μέγαρο και δ) Παναθηναϊκό Στάδιο

Τέσσερις Θεσμοί: α) η Φλόγα του Μαραθωνίου, β) το διεθνές Συμπόσιο της AIMSγια το Μαραθώνιο γ) η ERGOMarathonEXPOκαι δ) η δεξίωση Βραβεύσεων των Καλυτέρων Μαραθωνοδρόμων του Κόσμου

ΑΤΟΜΑ

Φέτος, στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, θα δώσουν το «παρών» με τον δικό τους τρόπο ο καθένας περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων.

47ραδιοερασιτέχνες

95Κριτές

100άτομα προσωπικό των Δήμων κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής και του Παναθηναϊκού Σταδίου

100Δημοσιογράφοι (Έλληνες, ξένοι), 200 φωτορεπόρτερ (Έλληνες, ξένοι)

100+Σύνεδροι

100Εκπρόσωποι Διεθνών Μαραθωνίων από όλες τις Ηπείρους

150άτομα προσωπικό της ΕΡΤ

150άτομα προσωπικό του ΕΚΑΒ

270άτομα από διασωστικές ομάδες

800άτομα από την διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και τις αστυνομικές δυνάμεις θα συμβάλλουν την Κυριακή (13/11) στην ασφαλή διοργάνωση

3.300 εθελοντές με το ζεστό τους χαμόγελο θα συνοδεύουν και θα εξυπηρετούν τους δρομείς όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά και στη διάρκεια του τετραήμερου των εκδηλώσεων

15.000 ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα/Ελλάδα

55.000αναμένεται να είναι οι συμμετοχές σε όλες τις αποστάσεις του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

72.000 επισκέπτες στην EXPOΑθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας του ΑΜΑ

100.000 φίλαθλοι καιθεατές κατά την διαδρομή και στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου

ΧΡΟΝΟΣ-ΥΛΙΚΑ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Πέντε ώρες«ζωντανής» τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Επτά Αγώνες: α) Μαραθώνιος β) Δρόμος 10 χλμ. WINDγ) Δρόμος 5 χλμ. WINDδ) Απογευματινός Δρόμος 5 χλμ. WIND, ε) Αγώνες Παιδιών 1.200μ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο Κέντρο της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής, στ) Αγώνας SpecialOlympics1.200μ. και ζ) Ομαδικός Τελικός Αγώνας 3χλμ. RunGreeceERGO.

25 αυτοκίνητα από την MERCEDES-BENZ

45 Αγωνιστικά χιλιόμετρα(42.195 του Μαραθωνίου και όλων των άλλων αγώνων που γίνονται πάνω στη διαδρομή, συν extraπερίπου 3χλμ για τις ανάγκες των 5, 10χλμ. και SpecialOlympics/Παιδιών)

105 χώρες θα εκπροσωπηθούν στο γεγονός

350λεωφορεία 50 θέσεων, τα οποία αν τοποθετηθούν σε ευθεία γραμμή θα έχει μήκος 10 χλμ., θα μεταφέρουν τους δρομείς στην εκκίνηση

400 μ.θα φτάσει η ουρά των ανθρώπων που θα μπουν στην εκκίνηση του Μαραθωνίου και 300 μ. η ουρά των ανθρώπων στην εκκίνηση των 5 και 10 χλμ.

500κώνοι οριοθέτησης περιοχών

500χημικές τουαλέτες θα τοποθετηθούν για να εξυπηρετήσουν του συμμετέχοντες στην αφετηρία, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.

4.000κιγκλιδώματα, που καλύπτουν απόσταση 8.000μ. θα τοποθετηθούν στο Παναθηναϊκό στάδιο και σε πολλά σημεία κατά μήκος της διαδρομής

15.000 ισοθερμικές κουβέρτες από την DHL

22.000 t-shirtsAdidas

35.000τζελ φρούτων GU

42.500χυμοί ΑΜΙΤΑ

45.000 μπάρες δημητριακών NATURE VALLEY

60.000Ηλεκτρολύτες POWERADE

65.000μπανάνες CHIQUITA

60.000άτομα ομαδικά ασφαλισμένα για ατύχημα από την ERGO

100.000 σοκολάτες υγείας ΠΑΥΛΙΔΗΣ

150.000 μ. κορδέλα (κόκκινη- άσπρη) για να σηματοδοτήσει διάφορες περιοχές.

370.000 μπουκάλια νερού ΑΥΡΑ

25.000.000 Ευρώστην αγορά σε πέντε ημέρες μόνο από τους επισκέπτες εκτός Αθηνών (το 70% εξ' αυτών από ξένους δρομείς και συνοδούς τους)

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ