Ο εντυπωσιακός Μαραθώνιος της Λάρνακας στις 18 Νοεμβρίου (pics)

Μία εβδομάδα μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον Μαραθώνιο της Αθήνας, θα διεξαχθεί φέτος εκείνος της Λάρνακας στις 18 Νοεμβρίου, για δεύτερη χρονιά.

Ο εντυπωσιακός Μαραθώνιος της Λάρνακας στις 18 Νοεμβρίου (pics)

Παρότι «φρέσκια» διοργάνωση έχει ήδη εντυπωσιάσει με το δυναμικό ντεμπούτο που έκανε το 2017 με σημαντικά και πασίγνωστα ονόματα στη λίστα των elite δρομέων ενώ συνολικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον αριθμό των 5000 δρομέων.

Φέτος εκτιμάται ότι στην πανέμορφη πόλη της Κύπρου θα πάρουν θέση εκκίνησης στον Μαραθώνιο και στις άλλες αποστάσεις περίπου 8000 δρομείς ενώ ο αγώνας των 42.195 μέτρων «μαγνητίζει» καθώς η επίπεδη διαδρομή προσφέρεται για καλές και δυνατές επιδόσεις!

Η Πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Δρόμου, σπουδαία και σταθερά κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος Ράνια Ρεμπούλη θα είναι στην εκκίνηση στη Λάρνακα! Όπως και η 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στον αγώνα των 5 χλμ του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και με τις επιδόσεις της δείχνει ότι μπροστά της έχει λαμπρό αθλητικό μέλλον!

Τον 100ο μαραθώνιο της ζωής της θα τρέξει στον Μαραθώνιο της Λάρνακας η βρετανίδα Caroline Jackson ενώ πέρσι έτρεξε στην Κύπρο ο Έλληνας πρωταθλητής στην απόσταση των 10 χλμ Χρήστος Καλλίας!

Η διαδρομή έχει ελάχιστες διακυμάνσεις στην κλίση, μέσα σε ένα εξαιρετικό τοπίο! Περνά φυσικά μέσα από το αστικό τμήμα της Λάρνακας, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου των Φοινικούδων και από τις αλυκές της Λάρνακας που το Νοέμβριο είναι γεμάτες νερό και εξωτικά φλαμίνγκο!

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς προβλέπεται ότι θα είναι τελικά οι Κύπριοι δρομείς καθώς ο Διεθνής Μαραθώνιος της Λάρνακας έχει μπει στο αγωνιστικό καλεντάρι πολλών αθλητών από κάθε γωνιά της γης!

Είναι ενδεικτικό ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τη Νότια Αφρική, τη Μαλαισία, την Αργεντινή, το Βιετνάμ - που απέχει κάτι λιγότερο από 8.000 χλμ από τη Λάρνακα – και φυσικά την Ελλάδα!

Ειδικά μετά τη συμπλήρωση όλων των θέσεων συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η κούρσα της Λάρνακας δείχνει ως εξαιρετική επιλογή δεδομένου ότι εύκολα και οικονομικά μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην Κύπρο και να φτάσει μόλις σε μία ώρα και ένα τέταρτο!

Εκτός της απόστασης του Μαραθωνίου θα διεξαχθούν ημιμαραθώνιος, αγώνας 10 χλμ, αγώνας 5 χλμ, εταιρικός αγώνας 5 χλμ, αγώνας 1 χλμ fun race και παιδικός αγώνας επίσης 1 χλμ χωρίς κόστος συμμετοχής.

Εκτός της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι στις εξής ηλικιακές κατηγορίες: 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75 και πάνω.

Όλοι οι δρομείς μετά τον τερματισμό τους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν υπηρεσίες μασάζ για την αποκατάστασή τους και, το κυριότερο, θα έχουν ζήσει τη μοναδική εμπειρία να τρέξουν στην Λάρνακα και να χαρούν τη φιλοξενία των Κυπρίων που αγκάλιασαν θερμά τον αγώνα από την πρώτη στιγμή!

Ο Μαραθώνιος της Λάρνακας έχει καταφέρει ήδη να πάρει δύο διεθνή βραβεία στα Sports Marketing Awards. Gold στα ατομικά αθλήματα και Bronze στην κατηγορία Running and Live Well.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα Κώστας Ντάλτας δήλωσε στο fosonline.gr : «Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ξεχώρισε πέρυσι από την πρώτη χρονιά φέρνοντας στην Κύπρο μία εκδήλωση ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Αποσπάσαμε δύο διεθνή βραβεία, ενώ ήταν ο πρώτος Πράσινος Μαραθώνιος της Κύπρου. Διεξήχθη υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κύπρου, Ιωάννας Παναγιώτου και έγιναν πολλές περιβαλλοντικές δράσεις. Φέτος ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα έχει εκδηλώσεις όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως λαμπαδηδρομία με την Αυθεντική Φλόγα του Μαραθωνίου, την οποία φέρνουμε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, καθαρισμό της παραλίας, έκθεση προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη. Αυτού του σπουδαίου Κύπριου μαραθωνοδρόμου, νικητή του μαραθωνίου της Βοστόνης το 1946 και συμμετοχές σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Λάρνακα θα ζήσει και πάλι μια μεγάλη γιορτή με αποκορύφωμα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου».

Στην ιστοσελίδα www. larnakamarathon.com μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή ενώ «τρέχει» έκπτωση 50%. Επίσης θα βρει πληροφορίες για όλα, ακόμα και για τις καιρικές συνθήκες που στατιστικά επικρατούν στη Λάρνακα τις συγκεκριμένες ημέρες του Νοέμβρη!