Θριαμβευτής Sir Mo στο Σικάγο!

Θαυμάστε τον Sir Mo! Θαυμάστε το νέο κάτοχο του ευρωπαϊκού ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου!

Θριαμβευτής Sir Mo στο Σικάγο!

Ο 35χρονος βρετανός με σομαλική καταγωγή σπουδαίος δρομέας μόλις στον 3ο μαραθωνιο της αθλητικής του καριέρας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης!

Ο σούπερ σταρ Mo Farrah κέρδισε τον major μαραθώνιο στο Σικάγο περνώντας τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 2:05:11 και πανευτυχής έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του!

Είναι από τους πρωταθλητές παγκόσμιου κλάσης που τα συνδυάζουν όλα, και αθλητική καριέρα μεταξύ των κορυφαίων elite μαραθωνοδρόμους στον πλανήτη και οικογενειάρχης και πατέρας τεσσάρων παιδιών..

«Είμαι περισσότερο απο χαρούμενος για τη νίκη και τα ρεκόρ! Και τωρα ανυπομονώ να πάω σπίτι να περάσω αρκετό χρόνο με τα παιδιά μου», δήλωσε ο καταπληκτικός δρομεας με τα τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια στο βιογραφικό του!

Η 3η του προσπάθεια στα 42.195 μέτρα ηταν και η καλύτερη και τωρα αισιοδοξεί και για τη συνέχεια εκτιμώντας ότι μπορεί να τρέξει μαραθωνιο και με μια επίδοση κοντά στο 2:03:00..

«Ήμουν άνετος απο το 24ο μίλι και ήξερα ότι μπορούσα να πιέσω λιγο ακόμα τον εαυτό μου. Είπα ότι δεν θα κοιτάω το χρόνο πλέον αλλα να βεβαιωθώ ότι θα φτάσω πρώτος στη γραμμή του τερματισμού», δήλωσε ενώ πήρε τα συγχαρητήρια και απο το φαβορί του χθεσινού αγώνα και περσινού νικητή στο Σικαγο, του κορυφαίου Αμερικάνου μαραθωνοδρόμου των ημερών μας, Gallen Rupp που τερμάτισε 5ος με επίδοση 2:06:21!

Ο μοναδικός που ακολούθησε στο ρυθμό του Βρετανού μέχρι το 24ο μίλι ηταν ο Αιθίοπας Mosinet Geremew που έχει ατομικό ρεκόρ 2:04:00.

Στο Σικαγο τερμάτισε τελικά 2ος με επίδοση 2:05:24 με 3ο τον Ιάπωνα Suguru Osako με 2:05:40.

Άνετη νίκη της Kosgei – Μακριά από το Πανελλήνιο η A.Pappas

Στις γυναίκες θριάμβευσε η 24χρονη Κενυάτισσα Brigid Kosgei παίρνοντας τη νίκη με επίδοση 2:18:35 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ κατα δυο λεπτά και πετυχαίνοντας την 3η γρηγορότερη κούρσα γυναίκας στο Σικαγο όλων των εποχών!

Δυο σημαντικές μαραθωνοδρόμοι απο την Αιθιοπια ανέβηκαν επίσης στο βάθρο. Στη 2η θέση η Roza Dereje με 2:21:18 και στην 3η η Shure Demise με 2:22:15.

Όσο για την Ελληνίδα ομογενή Alexia Pappas που είχε βάλει ψηλά τον πήχη στοχεύοντας να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στο ντεμπούτο της σε μαραθώνιο, τελικά τερμάτισε με μία επίδοση αρκετά 10 λεπτά μακριά από το 2:33:40 που κρατάει από το 1998 η Μαρία Πολύζου.

Έκανε 2:43:38 και σε ανάρτησή της ανέφερε ότι πονούσε στον τένοντα για αρκετά χλμ αλλά δεν εγκατέλειψε. «Ήξερα ότι το να τα παρατήσω δεν ήταν επιλογή», δήλωσε η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στα 10.000 μέτρα η οποία στο Σικάγο πήρε το βάπτισμα και ως μαραθωνοδρόμος.