12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων: Ρεκόρ διαδρομής και συμμετοχών!

Για 12η χρονιά έγινε χθες (23/9) ο Γύρος της Λίμνης των Ιωαννίνων με τεράστιο ρεκόρ συμμετοχών αλλά και διαδρομής, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων: Ρεκόρ διαδρομής και συμμετοχών!

Μιλάμε για αγώνα 30χλμ. που θεωρείται ιδανικό τεστ για όσους έχουν στο πρόγραμμά τους το φθινόπωρο τον Μαραθώνιο της Αθήνας ή κάποιον άλλο μαραθώνιο στο εξωτερικό.

Νικητής ήταν ο καλύτερος δρομέας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Με επίδοση 1:39:35 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής απ’όταν πιστοποιήθηκε και παραλίγο να «σπάσει» και το αντίστοιχο ρεκόρ πριν την πιστοποίησή της, το οποίο κατέχει μάλιστα ο ίδιος με 1:38:21. Δεύτερος τερμάτισε ο ταλαντούχος νέος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Μενής με 1:41:22 και τρίτος ο Γιάννης Κρέκας με 1:46:02.

Στις γυναίκες κέρδισε η Πανελληνιονίκης με συνεχείς συμμετοχές σε όλες τις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις με το εθνόσημο στο στήθος εδώ και 4-5 χρόνια Ράνια Ρεμπούλη! Η σπουδαία μαραθωνοδρόμος από τη Λέρο συνέτριψε επίσης το ρεκόρ διαδρομής τόσο πριν όσο και μετά την πιστοποίησή της. Η καταπληκτική δρομέας του Παναγιώτη Χαραμή έκοψε πρώτη την κορδέλα στον τερματισμό με επίδοση 1:55:13 με δεύτερη τη Βασιλική Καραγεωργάκη με 2:04:13 και τρίτη η Παρασκευή Χασάνου με 2:20:44.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία, τόσο οι δρομείς που αγωνίστηκαν στα 30χλμ. όσο και εκείνοι που έτρεξαν στους αγώνες 5 και 10χλμ. απόλαυσαν τους αγώνες και τις υπέροχες διαδρομές. Συνολικά στα 5χλμ., στα 10χλμ., στα 30χλμ. και στον αγώνα 30χλμ. δυναμικού βαδίσματος τερμάτισαν 2.242 δρομείς, νούμερο που κατατάσσει τον αγώνα στα Ιωάννινα σε ένα από τα πιο σημαντικά δρομικά events της χώρας!