Ο «καταραμένος» ημιμαραθώνιος στο Μεντεγίν

Σε τραγωδία κατέληξε ο ημιμαραθώνιος δρόμος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κολομβίας.

Ο «καταραμένος» ημιμαραθώνιος στο Μεντεγίν

Σε τραγωδία κατέληξε ο ημιμαραθώνιος δρόμος στο Μεντεγίν, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (16/9) στην πόλη της Κολομβίας: ο επικεφαλής του αγώνα χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο 1,5 χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό και τώρα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, ένας άλλος δρομέας πέθανε από καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της κούρσας, ενώ μια τρίτη συμμετέχουσα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάστασή της!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο Κενυάτης Γιόζεφ Κιπρόνο (ήδη νικητής του Μαραθώνιου δρόμου στο παρελθόν) οδηγούσε την κούρσα, όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο «που παραβίασε ένα οδόφραγμα,» όπως αργότερα εξήγησαν οι διοργανωτές. Ο 30χρονος αθλητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Μεντεγίν με διάφορους μώλωπες και κακώσεις, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία, παρότι βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Λιγότερο τυχερός, ωστόσο, ήταν ο 38χρονος Χουάν Καμίλο Αλτσάτε Αρμπολέδα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αντιόχεια, που κατέρρευσε ενώ έτρεχε (λόγω καρδιακής ανεπάρκειας) και μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη νεκρός. «Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη για πάνω από 45 λεπτά, αλλά ο ασθενής δεν ανέκτησε ποτέ τη συνείδησή του», ανέφερε η επίσημη δήλωση που εξέδωσε η υγειονομική μονάδα. Για την Ιστορία, μετά την αναγκαστική έξοδο του Κιπρόνο τη νίκη στον ημιμαραθώνιο κατάκτησε ο συμπατριώτης του Ντανιέλ Μουίντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ