Ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης, ενός από τους καλύτερους αγώνες σε αυτή την απόσταση στη χώρα!

Ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για το «αδερφάκι» του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που επίσης τα τελευταία χρόνια προσελκύει κάθε άνοιξη όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο δρομικό γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να αγωνιστούν σε έναν τέτοιο αγώνα ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Πρώτον, είναι νυκτερινός αγώνας και ως εκ τούτου, εντυπωσιακός! Πραγματικά ένα ατέλειωτο «ποτάμι» δρομέων ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης κάνοντας τη νύχτα μέρα! Το θέαμα για όποιον παρακολουθεί την προσπάθειά τους είναι μοναδικό και η εμπειρία για όσους συμμετέχουν, μοναδική!

Δεύτερον, είναι ένας άρτια οργανωμένος αγώνας που κάθε χρονιά γίνεται ολοένα και καλύτερος, προσθέτοντας κενοτόμες ιδέες και εκπλήξεις για όλες και όλους.

Τρίτον, μιλάμε για διαδρομή στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της επίπεδη. Επειδή μάλιστα ο αγώνας είναι διεθνής είναι πολλές οι συμμετοχές δρομέων από το εξωτερικό που τον προτιμούν για να «γράψουν» PB, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» τον Απρίλιο.

Ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης διεξάγεται βράδυ Σαββάτου με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου και τερματισμό το Λευκό Πύργο.

Φέτος η εκκίνηση θα δοθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, στις 13 Οκτωβρίου, αλλά ήδη έχουν μείνει αδιάθετες ελάχιστες συμμετοχές και ως εκ τούτου, όσοι ενδιαφέρεστε, σπεύσατε!

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο που έχει ώρα έναρξης 18.45, θα γίνει και αγώνας 5χλμ με εκκίνηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 21.15 και τερματισμό στο Λευκό Πύργο.

Όλα δείχνουν πως περισσότεροι από 20.000 δρομείς θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης παίρνοντας μέρος σε αυτή τη μεγάλη δρομική γιορτή της Θεσσαλονίκης ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως από φέτος θα υπάρχει οικονομική επιβράβευση για την κορυφαία δεκάδα Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών του ημιμαραθωνίου καθώς και ηλικιακές κατηγορίες κατάταξης.

«Επιδιώκουμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια όλων των δρομέων, πρωταθλητών αλλά και δρομέων υγείας κάθε ηλικίας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Χριστόπουλος Δρόσος ανακοινώνοντας πως θα υπάρχουν 12 επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα, ενώ συνολικά θα γίνουν 48 βραβεύσεις!

«Ελπίζουμε μάλιστα ότι θα υπάρχουν συμμετέχοντες ακόμα και στην κατηγορία των δρομέων άνω των 90 ετών!», συνέχισε.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε στις ιστοσελίδες www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) έχοντας και τη σχετική επίσημη πιστοποίηση της απόστασης.

Το τηλεοπτικό σποτ του νυκτερινού ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης μπορείτε να το δείτε εδώ: