Τρέχοντας από τον Έβρο στην Λακωνία!

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει ένα μεγάλο δρομικό εγχείρημα

Τρέχοντας από τον Έβρο στην Λακωνία!

Ένας γιατρός από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο σε μήκος δρομικό εγχείρημα που έχει επιχειρηθεί (σε συνθήκες ανοικτού δρόμου) στην πατρίδα μας.

Ο Στέργιος Αράπογλου στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ένα ταξίδι 1.400 χιλιομέτρων, διασχίζοντας ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, από το βορειότερο σημείο της, το Ορμένιο του Νομού Έβρου, μέχρι το νοτιότερο άκρο, το Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας!

Θα χρειαστεί να διέλθει, συνολικά, από 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και διάφορους παραθαλάσσιους, πεδινούς και ορεινούς οικισμούς της χώρας μας.

Ο 45χρονος Στέργιος Αράπογλου (Γενικός Χειρουργός στην Ε΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του ΄΄Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης), τρέχει μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Η συγκεκριμένη διαδρομή σχεδιάστηκε από μια μεγάλη μορφή του δρομικού κινήματος, τον 82χρονο σήμερα Τάκη Σκουλή, τον άνθρωπο που έτρεξε και τερμάτισε στις πρώτες πέντε διοργανώσεις του Σπαρτάθλου και υπήρξε Πρωταθλητής Μαραθωνίου και Υπεραμαραθωνίων αποστάσεων, με σημαντικές επιδόσεις -ιδιαίτερα στις κατηγορίες των βετεράνων αθλητών- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το εγχείρημα του κ. Αράπογλου στηρίζει έμπρακτα η Χ.Α.Ν.Θ. η οποία μάλιστα ετοιμάζει τελετή υποδοχής του, έξω από την πλατεία του ιστορικού κτηρίου της κατά την διέλευση του από την Θεσσαλονίκη. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Συνδιοργανωτές αυτής της εκδήλωσης θα είναι η «Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης», η «Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος», η «Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας Θράκης», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης, η Γ’ Υ.Π.Ε., η Χ.Α.Ν.Θ. και η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίζεται από τη ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THEGAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ και τα έσοδα από την προβολή του θα διατεθούν εξολοκλήρου για τους κοινωνικούς σκοπούς της ΧΑΝΘ.