Η Πολύζου έτρεξε για τα θύματα της φωτιάς στον Παραποτάμιο Δρόμο

Για 3η συνεχόμενη χρονιά έγινε δίπλα στον ποταμό Άρδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Παραποτάμιος Δρόμος με απόλυτη επιτυχία. Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στην Αττική έτρεξε και κέρδισε στον Έβρο η Μαρία Πολύζου.

Η Πολύζου έτρεξε για τα θύματα της φωτιάς στον Παραποτάμιο Δρόμο

Συνολικά 177 δρομείς έτρεξαν στην πανέμορφη διαδρομή 10 χλμ ανώμαλου δρόμου ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου.

Η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου τερμάτισε πρώτη και, όπως η ίδια δήλωσε, έτρεξε στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών στις φλόγες της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής.

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε με μαύρο περιβραχιόνιο ενώ παράλληλα έστειλε ηχηρό μήνυμα και για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

«Με βαριά καρδιά έτρεξα για τις ψυχές που χάθηκαν στις πυρκαγιές αλλά και για την επιστροφή των δύο παιδιών μας, του Άγγελου και του Δημήτρη, από την Τουρκία. Πάντα με ελπίδα και όραμα γιατί Marathon is Life! Και μέσω του τρεξίματος στέλνουμε το μήνυμα. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τις ακριτικές περιοχές και τους ανθρώπους που ζουν εδώ! Φυλάνε τα σύνορα και την πατρίδα μας! Είναι στην καρδιά μου και μου έκανε εντύπωση που ήθελαν να με γνωρίσουν από κοντά!», δήλωσε η κα Πολύζου η οποία τιμήθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Η Μαρία Πολύζου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της γενικής κατάταξης με επίδοση 48:15, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Μαρία Λαμπούδη με 48:52 και στην Τρίτη η Κωνσταντία Στεργίου με 54:39.

Αντίστοιχα στους άνδρες, πρώτος ήρθε ο Θόδωρος Μανουσίδης με 44:38, δεύτερος ο Παναγιώτης Κεραμίδης με 46:07 και τρίτος ο Δημήτρης Κερέμης με 47:58.