Σπάρταθλον: Νικητής ο Ζησιμόπουλος

Νικητής στο 39ο Σπάρταθλον αναδείχθηκε ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου από το 1986.

Σπάρταθλον: Νικητής ο Ζησιμόπουλος

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 39ου δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», καθώς κάλυψε τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, σε 21 ώρες, 57 δευτερόλεπτα και 37 εκατοστά. Εκτός από την σημασία της νίκης στον ιστορικό αγώνα, ο Ζησιμόπουλος απολαμβάνει πλέον και την ισοφάριση ενός από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου από το 1986.

Όπως είναι γνωστό, στο «Σπάρταθλον», οι δρομείς ακολουθούν την διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθειά της, απέναντι στον περσικό κίνδυνο.

Λίγο πριν φθάσει στον τερματισμό, ο Ζησιμόπουλος αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους πολίτες της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας την άφιξη του. Στην συνεχεία, έσπευσε να αγκαλιάσει το άγαλμα του Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον Ζησιμόπουλο, ακολούθησαν, ο Ράντεκ Μπρούνερ από την Τσεχία (23:17:30), ο οποίος έχει τερματίσει τον επίπονο αγώνα και στις πέντε συμμετοχές του, ο συμπατριώτης του, Μίλαν Σούμνι (23:52:57), ο Ισπανός Ιβάν Λόπεθ Πενιάλμπα, ο Λετονός Μάτις Βακβαγκάρις, ο Τσέχος Γίρι Χορτσίσκα και η νικήτρια στις γυναίκες, Ντιάνα Τζάβιτσα από την Αυστρία.