Όλα έτοιμα για το 4o Amorgos Trail Challenge

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπά στην Αμοργό όπου διεξάγεται το 4ο Amorgos Trail Challenge, ο  ορεινός αγώνας τρεξίματος που αποτελεί σταθμό στο καλεντάρι εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα.

Όλα έτοιμα για το 4o Amorgos Trail Challenge

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπάει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου με την Αμοργό οικοδέσποινα του 4ου Amorgos Trail Challenge, του αγαπημένου ορεινού αγώνα τρεξίματος που αποτελεί σταθμό στο καλεντάρι εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδιοργανωτές είναι ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκοςδήλωσε: « Το Amorgos Trail Challenge αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για το νησί μας. Ο Δήμος Αμοργού προκρίνει και αγκαλιάζει αθλητικά δρώμενα που προβάλλουν το τόπο μας και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Η Αμοργός είναι έτοιμη να υποδεχτεί αθλητές, αθλούμενους και συνοδούς σε μια γιορτή αθλητικού τουρισμού που αποκτά μεγαλύτερη αξία μετά τις αναβολές λόγω της πανδημίας. Καλωσορίζω τους συμμετέχοντες που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια της Αμοργού και την υπέροχη φιλοξενία της»

Οι διαδρομές του Amorgos Trail Challenge είναι:

– 19χλμ Εκκίνηση από το Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας με τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης

– 7,5 χλμ Γύρος της Αιγιάλης

– σε συνδυασμό με το μοναδικό Spike ή αλλιώς κατάκτηση κορυφής της νησίδας Νικουριά.

H Οργανωτική Ομάδα του Αγώνα αναλαμβάνει την ευθύνη για την διοργάνωση σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του covid-19.