Ημιμαραθώνιος: Σταμούλης και Παπαδημάτου επικράτησαν στα 5 χιλιόμετρα (vid)

Ο Γιώργος Σταμούλης στους άνδρες και η Ευγενία Παπαδημάτου στις γυναίκες πρώτευσαν στα πέντε χιλιόμετρα του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Ημιμαραθώνιος: Σταμούλης και Παπαδημάτου επικράτησαν στα 5 χιλιόμετρα (vid)

Ραντεβού στο Σύνταγμα στο ύψος της Μητροπόλεως έδωσαν χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών, προκειμένου να συμμετάσχουν στα 5 χιλιόμετρα στο πλαίσιο του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Το κέντρο της Αθήνας φόρεσε τα καλά του για να υποδεχθεί τους δρομείς, που μετά τη δίχρονη αποχή, λόγω της καραντίνας, συμμετείχαν και πάλι σε αγώνα σε δημόσιο δρόμο. Ο ΣΕΓΑΣ τηρώντας τα μέτρα και υλοποιώντας το υγειονομικό του πρωτόκολλο κατάφερε να υποδεχθεί τους δρομείς με απόλυτη ασφάλεια. Ο πρωταθλητής των 3.000 μ. στιπλ, Γιώργος Σταμούλης αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση με 15.46, σε έναν αγώνα προετοιμασίας για εκείνον. Δεύτερος με 15.59 ήταν ο Μάνκο Χουλιάνο και τρίτος ο Δημήτρης Τσάκαλος με 16.09.

«Επιτέλους ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σε αγώνες δρόμου με κοινό. Θέλουμε τους μαζικούς αγώνες και είμαι χαρούμενος που ήμουν εδώ στον πρώτο αγώνα. Μόλις ξεκίνησα την προπόνηση μου, οπότε ο αγώνας ήταν σαν τεστ και χαίρομαι που νίκησα», είπε ο νικητής στους Άνδρες.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στα 5χλμ. πήρε η Ευγενία Παπαδημάτου (Ποσειδών Λουτρακίου) με 18.34 και ακολούθησαν οι Ευγενία Ελευθερίου (ΓΣ Χαλανδρίου) 20.43 και τρίτη η Αντωνία Κόλλια (21.43).

«Είναι η πρώτη μου φορά στον Ημιμαραθώνιο, είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε και πάλι μαζικά αθλητικά γεγονότα. Εκτόνωση από την καραντίνα, επιστροφή στην κανονικότητα. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Για εμένα αυτό ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν», είπε η νικήτρια Ευγενία Παπαδημάτου.