Χωρίς τεστ ανίχνευσης κορονοϊού η συμμετοχή εμβολιασμένων και αναρρωσάντων σε αγώνες δρόμου!

Την επικαιροποιημένη οδηγία ότι δεν απαιτείται αρνητικό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, από εμβολιασμένους κατά της COVID-19 , αλλά κι όσους ανάρρωσαν από την πανδημία, συμμετέχοντες σε αγώνες δρόμου, γνωστοποίησε η ΓΓΑ .

Χωρίς τεστ ανίχνευσης κορονοϊού η συμμετοχή εμβολιασμένων και αναρρωσάντων σε αγώνες δρόμου!

Κατά την συνηθισμένη πρακτικτή της, ανά εβδομάδα, η ΓΓΑ γνωστοποίησε τους επικαιροποιημένους κανονισμούς σχετικά με ότι αφορά την άθληση στην περίοδο των μέτρων που λαμβάνονται για τη πανδημία της covid-19.

Στις περισσότερες διατάξεις δεν υπάρχει αλλαγή, για παράδειγμα στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν ως 300 άτομα, και στις προπονήσεις ή στις υπαίθριες δραστηριότητες ως 7.

Ωστόσο σημαντική αλλαγή αποφασίστηκε για τη συμμετοχή στους αγώνες όσων έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά και όσων έχουν νοσήσει κι ανάρρωσαν.

Αυτοί πλέον δεν χρειάζεται να παραδίδουν τεστ, αλλά τη βεβαίωση ότι έχουν εμβολιαστεί ή ότι νόσησαν.

Η αλλαγή είχε μάλιστα ισχύ από τις χθεσινές διοργανώσεις, και εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing)

Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:

Ο έλεγχος μπορεί να είναι μοριακός PCR ήrapid test εντός 48ώρου ή self-test εντός του 24ώρου πριν τον αγώνα, σε όλους τους συμμετέχοντες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.)

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 εώς 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης : Self-test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.