Δεν αγωνίστηκαν Έλληνες τριαθλητές στους Μεσογειακούς αγώνες (pic)

Η ακατανόητη απόφαση ΓΓΑ να εντάξει το Τρίαθλο στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π) στερεί από τη χώρα ήδη τη δυνατότητα διεθνών διακρίσεων.

Δεν αγωνίστηκαν Έλληνες τριαθλητές στους Μεσογειακούς αγώνες (pic)

Στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Ταραγόνα της Ισπανίας, οι Έλληνες πρωταθλητές Τριάθλου δεν έλαβαν μέρος.

Μιλάμε για τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου, την Ντενίζ Δημάκη και την Κατερίνα Σάπαρη οι οποίοι δεν ταξίδεψαν ποτέ καθώς συμβαίνει το εξής παράδοξο, η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου να αναγνωρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) και η Γ.Γ.Α να έχει εντάξει το άθλημα στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου..

Το Τρίαθλο μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν από την Πορτογαλία ο Joao Pereira στους άνδρες και η Melanie Santos στις γυναίκες.

Στην πραγματικότητα χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για το ελληνικό τρίαθλο καθώς οι αγώνες δεν είχαν υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι το Μοντέρνο Πένταθλο περιλαμβάνει τρέξιμο, σκοποβολή, ιππασία, κολύμβηση και ξιφασκία και η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου ITU έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει ως μέλος της μια ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου..

Οι Έλληνες πρωταθλητές τριάθλου είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο η χώρα μας να μην έχει τελικά εκπροσώπηση στο αγώνισμα στους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά χωρίς αποτέλεσμα..

Ωστόσο εκτός αγωνιστικών χώρων υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση καθώς ο τεχνικός επιτηρητής του αγώνα ήταν ο διεθνής κριτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου Ανδρέας Γαλανός με τους επίσης διεθνείς κριτές Παναγιώτη Γέρου και Σοφία-Δανάη Θεοδώρου ενώ Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου είναι ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΤΡΙ Γιώργος Γερόλυμπος.

Από την Κύπρο αγωνίστηκαν κανονικά τριαθλητές, ο Δημήτρης Καφούρης που ήρθε στην 20η θέση και η Μαρία Γιαβάση που δεν τερμάτισε.

Πλέον τόσο στη ΓΓΑ όσο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού θα πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστούν προκειμένου αυτή η ζημιά στο Ελληνικό Τρίαθλο να σταματήσει εδώ.

Άλλωστε πρόκειται για άθλημα που έχει προσφέρει διεθνείς διακρίσεις όπως για παράδειγμα η συμμετοχή της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας Ντενίζ Δημάκη το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.