Γέμισε ο Πειραιάς δρομείς και χαμόγελα στο Endomarch Race!

Μικροί και μεγάλοι στάθηκαν στην εκκίνηση του περιπατητικού αγώνα και των διαδρομών των 5 και των 10 χλμ, και με τον τερματισμό τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση.

Γέμισε ο Πειραιάς δρομείς και χαμόγελα στο Endomarch Race!

Από νωρίς το απόγευμα το κλίμα στο πάρκινγκ έξω από το Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου δόθηκε η εκκίνηση ήταν γιορτινό καθώς η ανταπόκριση των δρομέων στο προσκλητήριο του Endomarch Greece ήταν συγκινητική!

Ανάμεσά τους και δρομείς υψηλού επιπέδου που κάνουν πρωταθλητισμό και φυσικά τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις.

Στον αγώνα των 5 χλμ στους άνδρες κέρδισε ο Γιώργος Μίνος με 15:35 με δεύτερο τον Γιώργο Καραβίδα με 16:57 και τρίτο τον Αναστάσιο Παγώνη με 19:03.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου με 18:30, δεύτερη η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με 18:43 και τρίτη η Ειρήνη Πουλάκη με 21:01.

Στα 10 χλμ στο βάθρο ανέβηκαν ο Γιώργος Τσιγερίδης με 38:08 και οι Σπύρος Αρβανίτης και Αλέξης Γεωργούλιας με 38:36.

Στις γυναίκες αντίστοιχα στις τρεις πρώτες θέσεις διακρίθηκαν η Αναστασία Τσουρουκτζή με 44:26, η Παναγιώτα Τόκα με 44:25 και η Λένα Σόγια με 46:49.

Το Endomarch Race συμβάλλει στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Κινήματος για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

Το κίνημα Endomarch έχει καταφέρει να δραστηριοποιείται σε 63 χώρες και πόλεις του κόσμου διοργανώνοντας αγώνες δρόμου και πορείες με στόχο την ενημέρωση με σλόγκαν : «Οι γυναίκες θα πρέπει να πάψουν επιτέλους να σιωπούν και να ντρέπονται. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά για τη γυναικεία υγεία και τις γυναικολογικές παθήσεις».

Επικεφαλής του EndomarchGreece είναι ο Λέκτορας Μαιευτικής και Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Stanford της Καλιφόρνιας Γιώργος Χείλαρης ενώ ψυχή της διοργάνωσης του Endomarch Race είναι η Τζορτζίνα Χείλαρη.

Με την παρουσία του τίμησε τον αγώνα και έδωσε συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.