Μάχες «γιγάντων» στους Μαραθωνίος Βερολίνου και Σικάγο

Τέσσερα από τα κορυφαία ονόματα του μαραθωνίου δρόμου παγκοσμίως πήραν ήδη θέση εκκίνησης σε δύο από τις πιο δημοφιλείς κούρσες το φθινόπωρο. Οι μαραθώνιοι στο Βερολίνο και στο Σικάγο είναι στη λίστα των major marathons και ένα από τα στοιχεία που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι πάντα η λίστα των eliteδρομέων!

Μάχες «γιγάντων» στους Μαραθωνίος Βερολίνου και Σικάγο

Berlin Marathon 2018

Δύο τεράστια ονόματα του μαραθωνίου δρόμου, ο Eliud Kipchoge και ο Wilson Kipsang ανακοίνωσαν ότι θα τρέξουν και φέτος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για «τιτανομαχία» καθώς αναμφισβήτητα μιλάμε για δύο από τους γρηγορότερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου.

Ο Kipchoge πέρυσι έκανε 2:03:32 στη Γερμανική Πρωτεύουσα σε μια δύσκολη κούρσα με βροχόπτωση.

Επιστρέφει στον Μαραθώνιο του Βερολίνου φέτος με δύο στόχους. Να ξανακερδίσει και να επιχειρήσει να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου που κρατάει από το 2014 ο συμπατριώτης του Dennis Kimetto με 2:02:57, ρεκόρ που σημειώθηκε στην ίδια διαδρομή.

Ήδη πάντως πολλοί θεωρούν ότι ο Kipchoge είναι ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος στο κόσμο σήμερα και από εκείνον περιμένουν επίδοση που μπορεί ακόμα και να «αγγίζει» ή να ξεπερνά το «φράγμα» των 2 ωρών! Είναι ο Ολυμπιονίκης του Ρίο της Βραζιλίας, έχει ατομικό του ρεκόρ 2:03:05 και έχει κερδίσει τρεις φορές τον Μαραθώνιο του Λονδίνου (2015-2016-2018) και δύο την κούρσα του Βερολίνου (2015-2017).

Ο Kipsang στο Βερολίνο έχει σημειώσει το δικό του PB με 2:03:13 το 2013 όταν κέρδισε τον αγώνα. Μπορεί πέρυσι να μην βρέθηκε σε καλή ημέρα και να εγκατέλειψε αλλά έχει να επιδείξει στο βιογραφικό του μεγαλειώδεις νίκες.

Το 2014 κέρδισε τους Μαραθωνίους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και στις αρχές του 2017 έκοψε πρώτος κορδέλα στο Τόκυο!

Chicago Marathon 2018

Κόντρα «γιγάντων» θα γίνει και στο Σικάγο καθώς θα παλέψουν για τη νίκη επίσης δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του μαραθωνίου δρόμου παγκοσμίως.

Ο πιο γρήγορος εν ενεργεία Αμερικανός μαραθωνοδρόμος μετά την περσινή του νίκη με την οποία έγραψε ιστορία στο Σικάγο, επιστρέφει!

Ο λόγος για τον Galen Rupp ο οποίος εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και κάνει τους λάτρεις του μαραθωνίου δρόμου σε όλο τον κόσμο να «ονειρεύονται» για εκείνον ακόμα χαμηλότερους χρόνους.

Τι κι αν εγκατέλειψε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.. Λίγες εβδομάδες μετά κέρδισε εκείνον της Πράγας με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ 2:06:07 από 2:09:20. Στις 7 Οκτωβρίου στο Σικάγο θα υπερασπιστεί τα σκήπτρα του επιχειρώντας να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο!

Μεγάλος του αντίπαλος ο υπεράνθρωπος Mo Farah! 4 φορές Ολυμπιονίκης, 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 5 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Βρετανός πρωταθλητής με καταγωγή από τη Σενεγάλη έκανε φέτος στο Λονδίνο εθνικό ρεκόρ με 2:06:21 και η μάχη με τον Rupp τον Οκτώβρη στο Σικάγο ήδη «μαγνητίζει»!

Να σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και «λαγοί» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να δούμε τους δύο σπουδαίους δρομείς πέρα από τη σειρά κατάταξης να πετυχαίνουν και ατομικά ρεκόρ!