Πόρτα ανοιχτή!

Virtual αγώνας δρόμου με κοινωνικό χαρακτήρα από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή. 

Πόρτα ανοιχτή!


Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του «Open Door Run», που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, φέτος η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, λόγω των μέτρων της πανδημίας, θα διοργανώσει τον αγώνα δρόμου Virtual. Πρωταρχικό μέλημα της διοργάνωσης είναι η εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο αγώνας δρόμου έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ και συγκεκριμένα για την ανέγερση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “ΑΡΙΑΔΝΗ” για ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Αξίζει να τρέξουμε όλοι, όσο μπορεί ο καθένας. Κάθε μέτρο μετράει.

Στο «Virtual Open Door Run» συμμετέχουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, ακολουθώντας όλους τους κανόνες προστασίας, αλλά και συγχρόνως όλοι μαζί ενωμένοι. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια διασκεδαστική αλλαγή από την καθημερινότητα και να δυναμώσουμε το ηθικό όλων των δρομέων, ενώ παράλληλα να στηρίξουμε το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και να τονίσουμε την αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης απέναντι στον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.
Ο αγώνας δρόμου «Virtual Open Door Run» θα πραγματοποιηθεί (μόνο για ενήλικες):
Από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου & θα περιλαμβάνει αποστάσεις: 10 χλμ., 5 χλμ., & 3 χλμ. Κόστος συμμετοχής: 3€ ή 5 € ή 10€ ή 20 € ή 50 €

Μπορείτε να ανεβάζετε τον χρόνο σας: Από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Οι εγγραφές ξεκινούν:
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία) μέχρι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το link:
https://runnermagazine.gr/nea/73758/open-door-run-virtual/
Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ / ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 νηπίων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Ως πρωτοπόρος στον τομέα της εγκεφαλικής παράλυσης, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη, στη στήριξη γονέων και οικογενειών, στη μετεκπαίδευση στελεχών, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή:
✔ Πιστεύει στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία. ✔ Επιμένει να ανοίγει καινούργιους δρόμους, να καταργεί εμπόδια και να γεφυρώνει διαφορές.
✔ Πιστεύει ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου.
✔ Επιμένει στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και έμαθε να μην δειλιάζει όσο υπάρχει ένα παιδί που αποζητά την βοήθειά της.
✔ Προσβλέπει πάντα σε ένα θαυμαστό, καινούργιο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Εταιρείας Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS), μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD) και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Το έργο της Πόρτας Ανοιχτής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την στήριξη της κοινωνίας και από εκδηλώσεις σαν το Open Door Run

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας