«Βούλιαξε» από δρομείς η Σύρος!

«Έσπασε» όλα τα ρεκόρ το 3ο Syros Run! Η πανέμορφη Ερμούπολη «βούλιαξε απο 1700 δρομείς και αμετρητους επισκεπτες ενώ στο αγωνιστικό μερος σημειώθηκαν εξαιτερικες επιδόσεις.

«Βούλιαξε» από δρομείς η Σύρος!

Ο αγώνας δρόμου διεξήχθη για 3η χρονιά στην πριγκίπισσα των Κυκλάδων Σύρο και φέτος κατέπληξε όσους τυχερούς έτρεξαν ή παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των δρομέων!

Τις εντυπώσεις κέρδισαν πρωτίστως οι μικροί δρομείς, παιδιά κάθε ηλικίας που ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού σε αποστάσεις μέχρι 600 μέτρα και αναδείχθηκαν όλα νικητές!

Δεκάδες ηταν οι παιδικοί αθλητικοί σύλλογοι που έλαβαν μέρος και η πλατεία Μιαούλη μετα τον τερματισμό και του τελευταίου γέμισε μπαλόνια και χαμόγελα!

Στον αγώνα των 10 χλμ στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με 33:57, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Τσιγερίδης με 36:49 και τρίτος ο Αναστάσιος Μητρόπαπας με 39:47.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις γυναίκες ανέβηκε η Πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου δρόμου, η εκπληκτική Ράνια Ρεμπούλη που έκοψε κορδέλα με χρόνο 36:55!

Δεύτερη τερμάτισε η Tatiana Ibanofskagia με 43:58 και τρίτη η Μαρία Ελουίζα Σταβάρα Μητσιά απο την Marathon Team Greece by M. Polyzou με 48:15!

Η δρομικη ομαδα της Μαρίας Πολύζου τιμήθηκε για τη μαζική συμμετοχή της στον αγώνα ενώ η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος μετά τη δική της συμμετοχή στα 10χλμ έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές οι οποίοι σχεδιάζουν για του χρόνου να συμπεριλάβουν στο Syros Run και απόσταση ημιμαραθωνίου!

Με την παρουσία του τίμησε τον αγώνα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και πρέσβης της φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρος Ζαγάρης ο οποιος βραβεύτηκε για την προσφορά του στον μαραθωνιο!

Στα 2,5 χλμ τερματισε στην πρώτη θέση ο «πυραυλος» του μαραθωνίου δρόμου απο τη Χίο, ο πρωταθλητης Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 07:52!

Στη 2η θέση τερματισε ο Αλέξης Μενδρινός με 08:54 και στην 3η ο Λουκάς Τσαπρούνης με 09:01.

Στις γυναίκες, στην ίδια απόσταση ανέβηκαν στο βάθρο η Ειρήνη Στρατή με 10:48, η Ελισάβετ Πολυκανδριώτη με 11:32 και η Κατερίνα Σιδηρά με 12:30.

Στον αγώνα των 5 χλμ κέρδισε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με 17:32 με 2ο και 3ο τους Μάρκο Βαρθαλίτη με 19:24 και Γιάννη Σαντοριναίο με 19:48.

Στις γυναίκες η τριάδα των νικητριών αποτελείτο απο την Besela Rogkaska (21:16), την Αναστασία Σαρτζετάκη (22:53) και την Βασιλική Γαρυφαλλη (23:14).

Η δρομικη γιορτή έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο. Μετά τις βραβεύσεις των νικητών, χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν χασάπικο στην πλατεία Μιαούλη όταν από τα ηχεία ακούστηκαν κομμάτια του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη!

Όλα τα αποτελέσματα του Syros Run αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε εδώ